Allmänt

Sommarkänsla

Solen skiner och det regnar inte! Däremot blåste det lite kallare än förväntat, men sommarkänslan sprider sig ändå.

Nästa vecka kör semestrarna igång. Det verkar redan idag som att personalparkeringen är märkvärdigt tom, men det kan bero på tillfälligheter. ”En sista träff innan semestern” är väldigt vanligt förekommande även på andra ställen än mitt jobb, har jag märkt. 😉

Rabarber

Jag gjorde rabarberpaj under helgen, så i år har jag åtminstone skördat åtta rabarberstänger. Förra året skördade jag ingen alls. Finessen med rabarber är att den är lättodlad och omöjlig att ta död på.* 😉 Just rabarberpaj är ett sommartecken, om något!

Förra sommaren såg jag förresten att en av grannarna (alla har rabarber i trädgården) skördade/ kapade ner all rabarber tidigt på säsongen, så det växte upp en omgång till?!? Är det något man brukar göra? Alla vet ju att späd rabarber är mildare i smaken, än när stängerna vuxit sig grova. Jag har aldrig sett det göras förut, men h*n kanske bara försökte bli av med den – inte skörda två omgångar?

Den här veckan blir verkligen ingen dietvecka, men jag får ta nya tag nästa vecka – eller kanske redan under helgen. B meddelade att de stannar nog bara en natt till, så nu måste jag passa på att njuta av gossarna och proppa i dem godsaker medan de är kvar. Det kan bli rabarberpaj ikväll igen! 😆

Torrboll

Förresten, om någon minns att jag undrade lite om en torrboll i ett tidigare inlägg, så har jag nu köpt en till badrummet och den verkar fungera! Med en torrboll torkar badrummet snabbare, även med dörren stängd. När jag är ensam ställer jag upp badrumsdörren på vid gavel efter att jag duschat, så den fukt som inte går ut via ventilen slipper ut ur badrummet.

På sommaren, speciellt under marknadshelgen, är vi många som använder badrummet. Dessutom – just den helgen – springs det mycket ut och in genom ytterdörren, vilket innebär att badrumsdörren måste hållas stängd även om badrummet är ledigt. Den öppna dörren hamnar annars i vägen för de personer som går genom hallen.

[tags]sommar, semester, rabarber, torrboll[/tags]

*) Här är nog bäst att skjuta in att det visst går att ta död på rabarber, om den får fel jordmån (en kompis till mig lyckades inte med sin planta), men när den väl rotat sig…