Allmänt

Förresten

För den som undrar: min rygg mår mycket bättre idag! Jag knaprade värktabletter igår och värken gav med sig. Visst känner jag ännu av ryggen, speciellt när jag suttit och ska resa mig, men på det stora hela är den jättebra.

Gårdagens middag blev excellent lunch idag: stekt korv, kokt pot & stuvad vitkål. Under lunchen hann jag inspektera vad ”fönsterkillen” höll på med, för idag har han äntligen kommit. Nu gör han klart runt altandörren och sedan är det färdigt! 🙂

Jag har precis börjat med en ny deckare och den är nagelbitarspännande! Tyvärr gick min läskväll igår åt till att hjälpa A med hans läxor… Det är svårt att plugga på egen hand när man inte gjort det på många år. Nu tror jag att han börjar få lite kläm på det, för mot slutet behövde jag inte peka med hela handen – han kom på saker själv.*

A är en ”mattemänniska”, medan jag och B är ”läsmänniskor”. Jag har jättesvårt med matematik, men läser lätt och hittar de sammanhang som behövs. A behöver bara titta på ett tal så har han löst det, medan jag sliter mitt hår och gör uträkningar sida upp och sida ner. Ungefär. Vi är olika, och tur är väl det! 😉

[tags], ryggvärk, altandörr, M J Arlidge, Dansa min docka, läxor, olika[/tags]

*) Det är typ tredje gången jag läser gymnasiesvenska i vuxen ålder. Först gick jag själv Kunskapslyftet, sedan läste B upp gymnasiebetygen, och nu är det A:s tur. 🙄