Allmänt, Foto, Katter

Kallare

20170103_172239Jag har tillagat och ätit grön ärtsoppa, och den var len och god i smaken! Prova gärna, ni också! 🙂 (Den är tyvärr inte lika grön på bilden som i verkligheten – den blev verkligen knallgrön.)

Nu har kylan slagit till igen. Det har blivit kallare under dagen och när jag var ut och rökte för en liten stund sedan stod termometern på -28 grader. Då går det fort att röka, jag lovar! 😉

Katterna har – precis om jag – inte visat något som helst intresse av att gå ut i kylan, så jag har roat mig med att skura upp kattlådan åt dem. De kan få ha en fräsch toalett när de bara har den att välja på. Självklart var froppisen jättenödig* och gick på lådan två gånger när den var rengjord, bara för att visa åt madamen vem som bestämmer och har första tjing. 🙄

Själv har jag (istället för att ägna mig åt tvätt & städ) vältrat mig på soffan med en bok på surfplattan. Ja, just surfplattan. Sedan jag börjat med BookBeat, vars böcker jag kommer åt genom deras app, vet jag inte hur jag ska installera appen på min läsplatta, så jag får använda surfplattan istället.**

Det är rätt coolt; jag har hoppat mellan mobilen och plattan när jag läst den senaste boken, och då är de synkroniserade så jag hamnar på rätt ställe i boken när jag byter enhet! 🙂

Jag har ännu inte provat någon ljudbok från deras utbud, men det beror på att jag har en olyssnad bok kvar till min gamla (utnötta?) MP3-spelare, som jag vill höra innan jag skrotar spelaren för gott. Den gillar inte hörlurar utan sprakar när jag rör mig. Och det är inte hörlurarna det är fel på, då spelaren sprakar med alla lurar jag provat (även nya). Nå, den har väl gjort sitt under de år jag haft den.

Givetvis är jag sugen att köpa mig trådlösa hörlurar (Bluetooth?) när jag ska börja lyssna på böcker via mobilen/plattan. Nu vet jag inget alls om hur sådana fungerar. Kan plattan ligga kvar i köket medan jag går ner i källaren eller upp på vinden utan att ljudet bryts? Kan jag ha mobilen i stängd handväska eller måste jag ha den i jackans innerficka?

Dumma frågor, kanske, men jag har aldrig lyssnat på något via mobil/ platta och jag har aldrig provat trådlöst. Till ljudböcker har jag min gamla spelare, som absolut inte fungerar med något trådlöst eller Bluetooth, och jag lyssnar inte på musik via mobilen. Ja, det är sant: jag använder inte Spotify! 😳

[tags]grön ärtsoppa, kyla, kattlåda, BookBeat, e-böcker, ljudböcker, MP3-spelare, Bluetooth, hörlurar, Spotify[/tags]

*) Det är samma visa varje gång jag skurar upp kattlådan. Froppisen står i vindstrappan och väntar på att jag ska bli klar, så hon kan skynda sig till lådan och klämma ut två droppar – bara för att vara först.

**) Just nu spelar det ingen större roll, men framåt sommaren – när jag vill sitta utomhus och läsa – får jag ta itu med den saken. Det är då man upptäcker skillnaden mellan läs- och surfplatta.

4 kommentarer på “Kallare”

 1. Det KAN vara som så att plattan kan ligga kvar om du går ner i källaren eller upp på vinden. Det beror på hur mycket det finns i ditt hus som stör signalen. Jag kan det inte i vårt hus. Ligger mobilen på övervåningen och jag är där nere så fungerar det bara om jag är precis under. Men vi har en jättelik murstock mitt i vårt hus som ger problem även med wi-fi.
  Du KAN däremot ha mobilen i en stängd handväska. Köper du ett sådant headset så se till att du köper ett med tre knappar så att du har en knapp som du kan pausa och spela med och så två som du höjer respektive sänker ljudet med. Då blir du inte alls beroende av att kunna komma åt telefonen. Jag använder Bluetooth mycket när jag är ute och går eller om jag städar (jo det händer) eller gör andra tråkiga saker hemma. Sitter jag stilla och lyssnar kör jag vanligt headset. Det är ju trots allt som så att de inte behöver laddas.
  Själv har jag faktiskt precis börjat med Spotify, därför att maken hade börjat med något abonnemang. Jag lyssnar inte alls lika mycket på musik som jag gjorde förr, nu är det mest ljudböcker som snurrar i öronen.

  1. Åh, tre knappar!?! Ojojoj, det kan bli avancerade saker, det här! *kallsvettas* 😉

   Tack för dina råd! Jag får prova avstånd när jag skaffat hörlurar, helt enkelt. Som det ser ut nu funkar Wi-Fi oavsett våning, så jag hoppas Bluetooth också gör det.

 2. Tack för geografilektionen! ?

  Nämen, är jag så dåligt uppdaterad på älvarna. Vete sjutton vart jag fått det ifrån att Vindelälven är den enda.

  Jag kör ju Bluetooth från plattan till hörapparaterna (via en grej hängande runt halsen) och det går ju röra sig i huset och ändå höra. Jag vet att de tekniska specifikationerna för Bluetooth säger 10meters räckvidd. Finns också en bättre standard som klarar 100m men sånt bygger man inte in i grejor för hemmabruk.

  1. Vindelälven är förstås den enda utanför Norrbotten, det kan vara det du fastnat för. 😉

   100 meters räckvidd behöver jag inte, så stort är inte Snigelskalet! 😆 Jag hoppas det funkar bra när jag väl har hörlurar på plats.

Kommentarer är stängda.