Allmänt, Foto

Myggfritt

20170105_082131Det blev kallare och kallare och kallare. Till slut gick det inte att läsa av termometern längre, men vi kan väl enas om att det var kallt, i alla fall?

För övrigt har jag tidigare bott på ett ännu kallare ställe, där det aldrig kunde bli kallare än -42 C. Sedan tog termometern slut. Egentligen visade den bara streck till -40 men det var ett litet (omarkerat) uppehåll, innan kvicksilvret försvann helt och hållet, som kunde tolkas ner till -42. Här är ju rena blidan, jämfört med där.

Att ta ett vettigt foto (med mobilen) utomhus en kall dag är inte lätt. Nu var jag bara några få steg ut, och så snabba steg in i värmen igen. Problemet är att mobilen fryser ihop i kylan. Allt låser sig, och så får man tina upp den en stund innan den går att använda igen.

Det är ganska mysigt, egentligen, när det blir så här kallt. Jag har ju varmt inomhus, så jag ska inte klaga. Det smäller i trähus och träd, när kylan… Ja, vad gör kylan egentligen, som får träet att smälla till? Är det frusen fukt som spränger i träet? Is tar ju mer plats än vatten, så om man t ex lämnar en oöppnad läskburk i bilen när det är så här kallt, så sprängs den (jodå, jag har provat). Någon som vet?

Nu hoppas jag på varmare väder imorgon, fredag, då jag är bjuden till syrran i K. Är det kallare än -25 åker jag inte dit, men jag håller tummarna att det blir varmare. Om inte annat så måste det bli varmare – och helst inte snöa – till på lördag, då jag måste åka till L. Dels för att pussa smågossar, dels för viss akutshopping som absolut måste göras. Jag kan inte skjuta upp det längre.

[tags]kallt, termometer, fryser, mysigt, is, shopping[/tags]

2 kommentarer på “Myggfritt”

  1. Då har jag rena värmeböljan. Jag har ”bara” -14 här 😀
    Men jag måste fråga, var bodde du där det kunde bli 42-?

    1. Långt inne i Norrbottens inland, i ett riktigt kallhål. Vissa platser blir ju alltid några grader kallare än omgivande platser, och det var en sån plats.

Kommentarer är stängda.