Allmänt

Skillnad

Det har blivit stor skillnad på ljuset, på bara några veckor! 🙂

Numera är det gryningsljus vid rökpausen efter morgonfikat, istället för kolsvart himmel. Vid eftermiddagens rökpaus är det skymning – lite mörkare än på morgonen, men ändå kan det inte kallas mörkt.*

Jag kollade i min väderapp på mobilen, och det verkar som att vi tjänar in sju minuter varje dag. Det gör nästan 50 minuter på en vecka, så det är inte konstigt att det gör skillnad! Efter vårdagjämningen går vi förbi södra delarna av landet och sätter fart, så vi har ordentligt ljusa nätter till midsommar.

SMHI har varnat för stormbyar till natten.** Jag funderar över vad jag kan plocka in, för att slippa söka det runt gården (och hos grannarna) imorgon… Soptunnorna är åtminstone ordentligt inplogade i plogkarmen längs gatan, men jag kan behöva kolla dem för säkerhets skull ikväll. Det är ju onödigt att låta mina soppåsar hindra trafiken tidigt imorgon bitti. 😉

[tags]ljusare, stormvarning[/tags]

*) Just dessa pauser – morgonfikat respektive eftermiddagsfikat – infaller vid ganska precis samma tid varje vardag, så jag använder dem som mätare för ljusets återkomst.

**) Det är inte alls säkert att det kommer att blåsa mer än vanligt just här, det är nog längre inåt landet som stormen verkligen tar fart. Men man vet ju aldrig…