Allmänt, Foto, Katter

Ändrat det ändrade

Det blev currygryta med ris igår, precis som jag planerat. Receptet (från en blogg) var – enligt bloggaren – en ändrad variant av ett recept som h*n hittat. Jag ändrade i min tur receptet, eftersom en viktig ingrediens hade utgått* innan receptet blev tillagat.

Jag gjorde mina vanliga lösning för matlådor: rörde ner riset i grytan när det var färdigkokt. Det kanske inte ser lika aptitligt ut men allt blandas ju ändå i magen. Smaken? Jodå, grytan blir nog gjord fler gånger, med fler modifieringar – jag har redan planer på vad jag ska/kan byta ut nästa gång. 😉

Ni som undrar över min snygga stekpanna 😉 – den är av lätt gjutjärn, från Ronneby Bruk. Nu har jag bytt ut alla mina stekpannor, så jag bara har gjutjärn. När jag såg att det fanns lättare varianter (än de gamla vanliga, tunga gjutjärnspannorna) slog jag till.**

Kattvaktandet blev inte alls av, p g a hastigt ändrade planer, så jag ska åka tillbaka med nyckeln ikväll. Jag vill inte ha nyckeln en sekund i onödan, men kunde inte lämna igen den igår.

På tal om katter; madamen är väldigt snabb nu, när hon går ut. 😉 Tidigare satt hon gärna en stund och ”kollade läget” från altanen, innan hon gick under den och gjorde det som behövde göras, efter att noga ha undersökt området. Nu svishar hon snabbt ut, under, krafsar – och så snabbt in igen.

Stackaren, hon fryser ju! Väldigt elakt av mig att låta raka henne när det är vinter, men samtidigt blir hon så pigg & snabb & skuttig (även inomhus) när tovorna är borta, och hon kan röra sig utan att det stramar. Då märker man inte av hennes höga ålder! 🙂

[tags]curry, gjutjärn, kattvakt, nakenkatt[/tags]

*) Jag visste inte att ingefära kunde mögla?!? Den är inköpt långt tidigare, inte denna vecka, då jag hade planer på någon annan rätt som inte blev av. Nå, jag bytte ut ingefäran mot chili istället, för att få sting i smaken.

**) Självklart har jag kvar mina gamla, tunga, instekta gjutjärnsstekpannor också – och stekgrytan är ett måste – men de lättare gör livet lättare. 😉