Allmänt, Foto

Försäljare

Min gamla S3:a – frid över dess minne

Jag hade ett missat samtal på mobilen, men det struntar jag i. Antagligen är det någon försäljare som försökt få tag på mig. Jag väntar ett (mer eller mindre) viktigt samtal, men det kommer (antagligen) från ett nummer jag redan har i min telefonbok, så det visar namnet när det ringer. Eftersom det okända numret bara ringt en gång, så kan jag med gott samvete strunta i det. *rycker på axlarna*

Jag försöker verkligen vara trevlig mot telefonförsäljare, även om jag inte är intresserad av det de försöker kränga. De gör ju bara sitt jobb. (Att B i sin ljuva ungdom jobbat som telefonförsäljare gör också sitt till.) Ett milt ”nej tack, jag är inte intresserad” följt av avstängningsknappen* räcker. De ringer inte upp direkt igen, jag lovar!

Däremot har jag flera gånger blivit uppringd av 1) samma person med 2) samma erbjudande inom ett par veckor. Sista gången bad jag honom ta bort mig från listan, så vi skulle slippa talas vid igen. 😉

[tags]telefonförsäljare[/tags]

*) Nu för tiden kan man inte slänga på luren, som på den gamla goda tiden. Det hjälper inte ens att trycka hårt på knappen, det är ändå bara en fis i rymden.

2 kommentarer på “Försäljare”

  1. Själv har jag väldigt svårt för telefonsäljare. Har nixat allt som går att nixa. För mig hjälper det inte att säga att ”jag gör bara mitt jobb” när många av dem utnyttjar människor. Mamma blev totallurad om och om igen av telefonförsäljare eftersom hon inte klarade av att säga nej. Har hört fler som haft föräldrar som råkat ut för samma sak.

    1. Det är ofta så att den äldre generationen har svårt att säga nej, speciellt om den som ringer är trevlig. Tyvärr.
      Själv brukar jag chockera de som försöker pracka på mig lotter av olika slag, genom att säga att jag inte alls vill vinna någon miljon. Vad ska jag med så mycket pengar till? 😉

Kommentarer är stängda.