Allmänt, Foto

Plötsligt händer det

Jag har sökt ledigt onsdag och fredag nästa vecka, för att få en lång sammanhängande ledighet, då jag tänkt rensa och köra bort skrot. Soptippen har extra öppet den lördagen, så jag slipper passa på att åka med grejer på torsdagarna efter jobbet. (Enda dagen jag hinner dit efter jobbet, förutsatt att jag lastat skrotet i bilen på onsdag kväll.)

Så hände det att en av mina kollegor fick familjebekymmer (akut allvarligt sjuk gammal förälder) just igår, och vi vet (förstås) inte hur läget ser ut nästa vecka. Jag har snackat med både vår chef och kollegan i fråga, och sagt att jag kan komma och jobba på fredagen om det behövs, då jag ändå inte ska åka någonstans. Vi täcker upp för varann på min avdelning, det ska gudarna veta. Nå, jag tror jag får vara ledig ändå, men utifall att…

Jag fortsätter att massakrera min planerade matsedel. Igår gjorde jag bönbiffarna jag tänkt göra på torsdag, så då får jag hitta på något annat den dagen istället. Och vad jag ska äta idag har jag bara vaga aningar om. Varje gång jag öppnar kylen blir jag lika förvånad. Har jag inte köpt den varan jag trodde jag skulle hitta? Och vart kom den där ifrån? Vad kan jag göra med den? 😳

[tags]ledighet, täcka upp, matproblem[/tags]