Allmänt

Åtta

Det kommer att bli fan-tast-iskt skönt att få semester i år, jag lovar! 🙂 Kan inte med ord beskriva hur jag ser fram emot den…

Jag satte ju upp duschdraperierna som vind-/ insynsskydd på altanens kortsida. Problemet är att de blåser omkring och drar ihop sig. Nu har jag ett par olika lösningar på hur jag ska lösa det problemet, och tänker prova ett förslag ikväll.

B ringde igår och berättade att A kommer förbi idag och hämtar hennes förvaringslösningar som jag köpte på IKEA i lördags. Problemet är att jag är på jobbet när han kommer förbi, men jag lovade att ställa ut dem på altanen. Då kommer han åt dem och de är skyddade mot regn.

Regn? Jajamensan, nu är sommaren över: det är grått och regnigt väder, och betydligt svalare än igår. (Tack och lov för det!) Vi får väl se hur länge det håller i sig, men all bevattning är av godo. Vi har inte fått mycket regn, bara korta skurar, så det är torrt i markerna.

[tags]nedräkning, längtan, duschdraperier, förvaring, regn, torka[/tags]

4 kommentarer på “Åtta”

 1. Jag har gjort som så att jag köpt billiga solsegel på Jula eller Rusta. De är gjorda av tåligare tyg och kostar ändå väldigt lite. De har jag sedan klippt till och sytt fast öglor i. Dessa har jag sedan fäst i krokar som jag skruvat fast i räcket. Det är superbra faktiskt.

  1. Jag har fixat det med gamla gardinringar (!) jag snäppt fast i draperierna, som jag sedan hakat fast (korta) spännband i. Lindade dessutom banden ett varv runt nedre delen av räcket, så inte allt glider upp när det blåser. Det funkar än så länge.

   1. Ok, fattade det som att det inte funkade ?. Solsegel har annars lite stabilare tyg. Vi har kunnat återanvända våra flera år nu.

    1. Först satte jag bara upp draperierna med de ringar som sitter upptill – det var därför de gled fram och tillbaka och flaxade fritt i vinden. Ingen förankring i nederkanten.
     Jag hoppas de håller för flera säsonger, så jag kan tvätta upp dem på hösten och sedan ta fram dem nästa vår igen.

Kommentarer är stängda.