Matsedel

Matsedel v 10

Måndag
Stekt palt

Tisdag
Stekt palt ?

Onsdag
Varm korv m bröd

Torsdag
Ugnsstekt karre m pot o sås

Fredag
Rester

Som ni förstår, blev det ett rejält paltkok igår. Det är ju så att när jag väl kokar palt, så kokar jag hela grytan full. Det blir ändå lika mycket disk, även om jag gör en mindre laddning paltsmet. Eftersom palt blir ännu godare när man steker den, är det lika bra att koka så det räcker i flera dagar.

Angående palt så är jag väldigt bestämd med hur den ska ätas. Kokt palt äter jag med smör, enbart smör. Stekt palt, då vill jag ha både lingonsylt och smör. Palt kokas både med och utan fläsk, beroende på om jag kommit ihåg att köpa hem något. Det går snabbare att koka dem utan fläsk (”platta paltar”) men jag tycker de blir saftigare med fläsket inuti.