Allmänt

Hopplöst

I min iver att bli en nyttigare människa, försöker jag stoppa in mer vegetabilier i maten. Inte så att jag tänker äta helvego, men åtminstone en sallad till maten skulle vara bra, eller hur? Jag är SÅ dålig på att äta grönsaker! Förra veckan köpte jag hem massor med olika grönsaker, med någon sorts Plan för vad jag skulle göra med allt. Nu ligger de och förvandlas till vätska i grönsakslådan i kylen…

Det är inte så att jag inte gillar grönsaker, jag har bara så svårt att komma mig för att plocka fram dem också, förutom maten jag ska laga till. Att göra en färdig sallad som står och väntar på att bara plockas fram, kanske skulle gå bättre, men Någon ska ju göra den. *suckar*

Djupfrysta grönsaker går bättre, mest för att jag inte ids gå ner med dem i frysen (i källaren). 😳 De får ligga i kylskåpet över natten och tillagas (mer eller mindre upptinade) nästa dag. Djfr gröns funkar alltid i grytor/ soppor eller som snabbmikrade tillbehör.

Jag gillar att prova olika recept, men ofta stupar de på någon ny krydda, som jag inte får tag i. Om det är en krydda jag inte smakat tidigare, måste jag ju köpa den för att veta hur den smakar, och ifall jag inte gillar den så kan jag lista ut vad jag kan använda istället. Förutsatt att jag smakat den kryddan, alltså.

Det är med kryddor som med parfymer – alla gillar inte samma dofter/ smaker. Jag älskar vitlök och kan sätta den i de flesta rätter, vilket inte alla uppskattar, för att ta ett exempel. Det skulle vara möjligt att köpa små smakpåsar* med olika kryddor så jag kunde lukta och smaka innan jag köper en hel burk.

Det blir inga speciella utflykter i kryddornas förtrollande värld den här veckan, utan mest standardkryddning, men man ska aldrig vara för säker… Plötsligt händer det! 😆


*) Typ de små salt- och pepparpåsar man kan hitta på restauranger ibland.