Allmänt

Lång väntan

Eftersom jag är en Snigel 😉 borde jag inte klaga över saker som tar lång tid, men just idag är jag smått frustrerad.

För att göra en lång historia kort, håller jag på och försöker komma i kontakt med rätt avdelning på länssjukhuset, för att kolla om de tappat bort min remiss eller vad som hänt. Jag har i januari fått ett besked att jag hamnat i kö hos dem, men sedan har inget mer hörts ifrån dem.

Det hela började med att jag tänkte boka ett nytt läkarbesök på hälsocentralen här hemma, för att få en ny remiss, men berättade varför åt den som skulle boka in mig. Hon kunde se att remiss gått till sjukhuset, och föreslog att jag skulle prova ringa rätt avdelning för att få besked.

För säkerhets skull satte hon mig på väntelista för att få en läkartid på hälsocentralen också – bara några veckors väntetid… Det är ju tur att det inte är något allvarligt, men det är väl därför jag hamnar längst bak i kön. 🙄

Jag provar ringa rätt avdelning på sjukhuset, både genom växeln och via ett direktnummer, men kommer inte fram på något av sätten. ”Prova lite senare” är allt telefonrösten talar om åt mig, efter att jag knappat mig fram genom femtielva olika förslag.

Det är lite av en yrkesskada, men jag sitter och lyssnar på de olika rösterna som säger ”för XXX, tryck 1, för YYY, tryck 2, för ZZZ, tryck 3” o s v. Jag blir smått förstummad över hur olika de låter och vilka tonfall de har. På jobbet är det jag som är telefonrösten 🙂 , som talar om vilket nummer man ska trycka för vilken anknytning, och jag gör mitt bästa för att låta vänlig och välkomnande på rösten.

Tydligen gör inte alla det, för jag skulle tveka att ringa upp en del av anknytningarna som gläfser fram sitt meddelande: ”för ABC, tryck 0”. Jag kan verkligen höra hur personen gnisslar tänder och liksom hugger av orden. Det kanske är meningen, att de vill slippa ta emot fler patienter, då jag vet att sjukhuset är hårt belastat?

UPDATE

Jag kom fram, till slut! 🙂 Under över alla under, de hade en återbudstid åt mig – redan i år! 😉