Allmänt

Herrbesök

Jag fick herrbesök under lunchen, både hastigt och oväntat. 😉

När jag körde förbi ett av grannhusen såg jag en grårandig katt smyga runt buskarna. Sedan jag ätit färdigt och gick ut för att röka, började regn smattra mot altantaket. Då såg jag en grårandig svans slinka in under min altan! 😯

Som tur var sov froppisen uppe i min säng, så hon slapp se hur jag klappade den främmande katten när han kom upp på altanen och bönade & bad att få komma in… Ja, jag är en svikare, och gissa om hon luktade på mina händer när hon steg upp, strax innan jag gick tillbaka till jobbet.

Så nu blir det spännande att komma hem: finns Den Grårandige kvar hos mig eller har han gått hem? Han bor helt klart någonstans (i närheten) för han var både välgödd och kelsjuk. Problemet är om han börjar bosätta sig på min altan, jag är rädd att han smiter in när jag har dörren öppen.

Ofta ställer jag altandörren åtminstone lite på glänt när jag är ute och röker, så froppisen ska kunna komma ut – eller in – om hon vill. När det är mörkt finns det ingen belysning på altanen, så jag ser inte alltid om hon passerar genom dörren, eftersom jag inte kan sitta och stirra på dörrspringan hela tiden. Ibland blir hon kvar ute (av misstag) hela natten i mörkret, andra gånger kan jag förvånat hitta henne inomhus när jag är bombsäker att hon är kvar ute. 😳