Allmänt

Som vanligt

Helgen har rullat på som vanligt, nästan.

  • B och A kom förbi mellan sina andra besök.*
  • Jag gav bort min adventskalender till B, och vi har delat julklappstips åt gossarna.
  • Min tvätt har hittat ner i källaren, återstår bara att sortera upp den och börja tvätta.

Jag struntade i att laga middag igår, mest för att jag var less. Det fanns mat att laga till, men jag iddes helt enkelt inte. Får göra det idag eller imorgon istället. Om lusten att laga mat kommit tillbaka.

Idag ska jag med farbror K till optikern i K, så jag vet inte när vi kommer tillbaka. Eventuellt hinner jag laga mat innan jag svälter ihjäl, annars blir det Grillen, så maten i kylen får vänta en dag till. Vi får se. Jag behöver stödköpa lite grädde så jag kan göra sås till maten, i vilket fall som helst. Den grädde jag hade hemma gick åt under helgens matlagning.

Det har börjat snöa idag. OK, då blir det lite varmare, för helgen har varit svinkall! Visserligen ”bara” runt -18 grader, men det har blåst ordentligt kalla vindar. Mina händer var som isbitar varje gång jag varit ut och rökt, för det var nordlig vind, som blåser längs med altanen. Inget skydd av väggen, alltså. Nå, november räknas väl som vintermånad? I alla fall här.

Det har varit en del dokumentärer om Berlinmuren under helgen, då det är 30 år sedan den revs. Jag blir fortfarande berörd av att se människorna hacka sönder muren, har svårt att fatta hur det egentligen måste ha varit att leva där – oavsett vilken sida av muren man bodde på.

Jag har faktiskt besökt Berlin medan muren fanns kvar, men jag var så liten att jag knappt minns (eller begrep) något. Berlin är ett av mina önskeresmål, baraföratt. Alla vi kände där är döda nu, de hörde till mina föräldrars generation eller var ännu äldre, men det skulle vara kul att åka dit och uppleva den enade (odelade) staden. Någon gång. Kanske.

UPDATE
Javisstja, för den som undrar: NU har vi bokat biljetter och hotell till evenemanget jag nämnde tidigare! Det tog en stund och jag behövde använda alla konster jag kunde ta till, men nu är det gjort!

Idag skulle jag ta ett av de nya paren med leggings jag beställt. Döm om min förvåning när det visade sig vara ett par vanliga byxor, men med resårmidja?!? Dem hade jag glömt bort/ förträngt att jag beställt, jag var helt säker på att det bara var leggings jag valt. Få se vad mer jag hittar i det där paketet… 😉


*) B och A är alltid på väg någon annanstans när de passerar Snigelskalet för att dumpa sina väskor och andra grejer. Ofta är det någon som fyller år och ska ha fest/ middag/ fika, så ”vi äter inte hos dig”. Det gör inget, bara jag vet om det. De kommer i alla fall och sover hos mig.

2 kommentarer på “Som vanligt”

  1. Jag köpte också en adventskalender från Apoliva!
    Men jag behåller min för mig själv.
    Kanske, kanske att jag delar med mig av innehållet.

    *längtar till advent*

    1. Jag är fortfarande i valet och kvalet: kanske jag skulle köpa en till kalender, åt mig själv?
      Den som lever får se. 😉

Kommentarer är stängda.