Allmänt

Mer snö

Det började snöa igår och fortsätter idag. Inte så mycket och väldigt lätt snö, så jag kan tänka mig att det blir snörök efter vägarna. Nå, det är ju vinter.

Jag drabbades av urladdat batteri igår igen, men har ju min nya leksak att piffa igång bilen med. Sedan körde jag broarna runt för att ladda batteriet – och så struntade jag i att fara och handla. Jag hade lunchat från Grillen så min lunchburk blev middag istället.

Förra veckan missade jag det första, extra långa, säsongsavsnittet av ”Oak Island”. Väldigt fascinerande serie, det där. Månntro hur mycket pengar bröderna Lagina lagt ut under de år de grävt upp ön för att hitta en skatt som ingen ens vet om den finns? De är blint troende (på skatten) hela gänget* och har olika mer eller mindre rationella förklaringar till allt de hittar eller ser eller upplever. Samtidigt kan jag inte låta bli att se varje avsnitt, för tänk om…? 😉

Nu har jag ställt ett alarm på mobilen, så den påminner mig varje måndag vid kvart i nio. Då hinner jag (vakna) gå på toa och röka innan nästa avsnitt kör igång. Just nu är det ingen annan serie jag följer, heller, så det gäller att ta tillvara små ljuspunkter i tillvaron.

På tal om ljus; nu märks det att det blir ljust tidigare på morgonen och senare på kvällen. Speciellt de dagar det är klart väder och inte – som idag – mulet, med eller utan nederbörd.

Min lampa på bron styrs av ljuset, eller rättare sagt mörkret. Den tänds när det skymmer tillräckligt mycket. Garagelampan styrs också av ljuset, och har dessutom rörelsesensor, och den lampan tänds tidigare än den på bron?!? Jag råkade komma hem lite tidigare en dag, och märkte då att garagelampan slog igång fast det var otänt på bron. Nå, det tog inte lång stund så lyste båda lamporna.


*) Det är två bröder som har en hel hop experter/ företagare/ skattgrävare med sig, och fler kommer till för varje år. Månntro hur många av dem som ska vara med och dela på den eventuella skatten om/ när den hittas?

2 kommentarer på “Mer snö”

  1. Ja hos oss kan jag säga att det fortsätter att regna. Man behöver i alla fall inte fundera på vad det är för väder.

    1. En tröst är i alla fall att det fyller på grundvattnet. Och snart, s-n-a-r-t är det vår!

Kommentarer är stängda.