Allmänt

Fredagen den trettonde

Nu är det dags igen, för det datumet kombinerat med den veckodagen. Jag misstänker att dagen idag inte kommer att vara mer (eller mindre) otursbringande än alla andra dagar, då jag varit med om en massa ”fredagen den 13:e” under mitt liv och inget har inträffat precis då. *rycker på axlarna*

Mina planer för helgen består mest av disk, tvätt och städ, men kan precis lika gärna mynna ut i en orgie av TV-tittande. Jag fick ett brev från min TV-leverantör under veckan, som talade om att nu har jag minsann tillgång till filmer och serier också.* Hoppsan, jag kanske byter ut mina planer för helgen…? 😉

Dessutom behöver jag verkligen ta mig ned i källaren, för att a) tvätta, b) ta hand om torr tvätt sedan tidigare, och c) kolla hur min vattenmätare sitter fast. Det kom ett brev från kommunen att vattenmätarna ska bytas ut, och det är viktigt att man har rätt anslutning/ vägfäste innan de kommer, blablabla. Jaha. Jag får kolla hur det ser ut och sedan eventuellt ringa rörkrökaren.

Varför jag inte genast gjort det, är för att bytena inte börjar i mitt område, och dessutom tänkte jag boka in annat jobb åt rörkrökarna när jag ändå ringer in dem. Mina element (vattenburen värme) är uråldriga och ett par av dem har tappat termostaten, eller vad det heter. Den där grejen man vrider på för att öka/ minska värmen. Andra går att vrida, men de vrider sakta men säkert tillbaka sig till ursprungsläget.

Planen är att boka in ev byte av fäste samt termostater senare i år, då jag slagit av värmen. Visst kan de säkert göra det även om värmen är på, men de är nog nedringda av folk som har vattenmätarbyte närmare i tiden. Har jag nu klarat mig så här länge, så klarar jag nog ett par tre månader till.


*) Jag har alltså inte beställt någon filmkanal, utan de har – av ren godhet? – utökat mitt utbud av kanaler, för en liten summa/ månad. Ja, faktiskt en liten summa, kanalpaketet kommer att kosta drygt 30 spänn mer/ mån i fortsättningen.