Allmänt

Håhå jaja

Torsdag morgon. Det småsnöar med viss regninblandning. Graderna är ett litet snäpp ovanför nollstrecket, men det är inte halt ute, så det har inte frusit på under natten. Gatorna är snömosiga med stora vattensamlingar lite varstans. Vårväder! 😉

Jag installerade datormusen till laptopen igår, och satt sedan och njöt av allt jag kunde göra ”som vanligt” – musmänniska som jag är. 😆 Under tiden jag lagade middag hann jag fixa till både det ena och det andra på datorn, och hann även ut och röka.

Medan jag var ute hade farbror K ringt, så jag ringde upp för att kolla läget. Igår morse hade hans kusin M, som också bott på samma äldreboende som honom, dött. Hon är gammal vän till familjen, de har alltid umgåtts mycket. 🙁

K var inte så hårt tagen, då M varit dålig ett längre tag, och han hade hälsat på henne varje kväll senaste tiden – även i förrgår kväll. Hon har själv varit helt inne på att det tar slut vilken dag som helst, och hon har varit klar i huvudet ända till slutet – fast hon var 94 år. (Jag träffade henne själv förra veckan.)

Gårdagens kyckling blev annorlunda än jag tänkt mig; den blev inte baconlindad. Jag provade ett nytt, enkelt recept istället:
https://www.coop.se/recept/kyckling-med-pesto-i-ugn
Till kycklingen kokade jag ris* för att samla upp den goda såsen med. 😉

B ringde under kvällen, och jag nämnde kycklingen jag gjort. Hon skickade mig ett kycklingrecept hon provat göra för någon dag sedan, som alla i familjen hade gillat (och slukat). Jag får prova det någon annan gång när jag gör kyckling, men det verkar inte vara så svårlagat när jag kollar ingredienserna och instruktionerna.

UPDATE
Vi har haft besök av vår nya kollega idag! 🙂 Hon börjar om ett par veckor, och har nu fått en första titt på vilka vi är och vad vi gör.


*) Just nu kör jag med fullkornsris, i tron att det skulle vara nyttigare på något vis. Det känns nyttigare i alla fall. 😉