Allmänt

Nybörjare

Vi får en ny medarbetare idag, V som ska ta över när M slutar. Det blir kul, men lite jobbigt, att börja lära upp någon igen – men hon är ung, så jag utgår ifrån att hon lär sig snabbt. Det blir M som får ta hand om henne första tiden, sedan hamnar hon nog mestadels med mig.

Jag hade lyckats boka upp mig med inte mindre än två möten och en kurs samtidigt idag, men det löste sig. Jag flyttade ett möte, och ansluter till kursen efter lunch – och det ska jag göra hemifrån. Ja, du läste rätt: jag ska ”jobba” hemifrån! 😯

Det beror på att kursen hålls via webbkamera och min jobbdator har varken kamera eller mikrofon, bara hörlurar. Visst borde jag se till att min arbetsgivare håller mig med den jobbdator jag behöver, men det är – just nu – bara denna enda gång. Senare, när vi kör igång Office 365, kommer datagrabbarna att få byta ut många datorer, om vi ska kunna hålla onlinemöten.

Den här kursen var sedan tidigare bestämd att gå via webcam, så det är inte viruset som ställt till det. Annars har många tillställningar fått ändras/ flyttas/ ställas in p g a virusets framfart. Jag håller tummar och tår att jag inte blir sjuk, då jag hör till flera riskgrupper. Den enda grupp jag inte tillhör är 70+, ungefär. 😆

För övrigt kan jag berätta – ifall ni inte redan visste det – att pulvervåfflor inte är särskilt goda, men i brist på mjölk kunde jag inte göra min egen våffelsmet. Med tillräckligt mycket jox ovanpå (först salt, till ”middag”, sedan sött, till ”efterrätt”) gick de ändå ner. Jag måste handla idag, då jag missade det igår. Planen var ”äta först, handla sedan” men det kom en lååång vilopaus efter maten – och hips vips var klockan för mycket.