Allmänt, Foto

Kaffe

Jag börjar alltid arbetsdagen med att gå och hämta mig en kopp extrastarkt kaffe. Detta trots att jag dricker en stor mugg extrastarkt kaffe hemma, innan jag far till jobbet. Jag blir helt enkelt inte människa innan jag fått kaffet att pulsera i ådrorna. 😉

Vi har en kafferast på förmiddagen, och en på eftermiddagen, men får hämta och dricka kaffe vid datorn hur mycket vi vill. Det utnyttjar jag bara på morgonen, sedan räcker kafferasterna bra för mig.

När jag är ledig dricker jag först det superstarka kaffet direkt på morgonen (laddar perkulatorn kvällen innan), sedan äter jag frukost, och så en mugg kaffe av vanlig styrka. Då är jag nöjd för resten av dagen. 😉

Jag har för länge sedan slutat dricka kaffe på kvällen. Egentligen har jag som måttstock att inte dricka kaffe efter klockan 18, men oftast blir det ingen kaffe efter eftermiddagens kafferast (de dagar jag jobbar). När jag är ledig blir sista kaffet efter frukosten – som i o f s kan bli väldigt sen, ibland vid 11, då jag har lång startsträcka på morgnarna.

Problemet är inte att jag får svårt att somna, för det har jag inga problem med. Däremot vaknar jag så himla tidigt om jag druckit kaffe på kvällen; en sorts försenad reaktion. Det är inte kul att vakna halv 2, vara superpigg, och veta att det är flera timmar kvar tills väckaren ringer… 😳

Visst händer det att jag frångår min regel, beroende på om jag får/ är besök. Det är så få gånger jag dricker kaffe på kvällen, så det må vara hänt. Ibland dricker jag kaffe sent för att hålla mig vaken hela vägen hem, ifall jag är på långväga besök och har långt att köra.

Då jag inte dricker kaffe på kvällen, har jag istället börjat ta mig en mugg te emellanåt. Jo, jag vet, det innehåller också koffein, men det är rätt mysigt att ta en mugg te och gärna se något riktigt brittiskt. 😆 Speciellt om jag har något gott att äta till, en kaka eller två, en smörgås, eller något annat. Om inte annat håller det mig i upprätt läge i soffan, så jag inte somnar innan muggen är tömd. 😆

Då kommer vi till mitt nya problem: en bra temugg. Jo, jag vet, det finns så mycket annat att oroa sig för nu, men det är min blogg, alltså fokuserar vi på Den Perfekta Temuggen. 😉 Jag köpte ett gäng muggar i julas – jättesnygga! – men de är aaaningen för små, så de passar bättre till kaffe.

Wrendale-muggar, från Royal Design – det finns flera olika djur som motiv

Så jag fortsätter min jakt på temugg. Det innebär att jag i köksskåpet samlat ihop ett gäng udda muggar i olika storlekar, former och färger, som jag provat mig igenom. Somliga har rätt form eller färg, men inte rätt storlek. Jag kämpar mig vidare genom muggdjungeln tills jag hittat den rätta. Ingen brådska, jag har – som sagt – många andra att använda under tiden jag jagar. 😆

2 kommentarer på “Kaffe”

  1. Det finns inte EN mugg som är DEN rätta.
    Det växlar över tid, beror på tillfället, årstiden, rummet…
    Så man behöver MÅNGA muggar.
    Och man behöver ALLTID en ny när det dyker upp en ”perfekt”…

    1. Problemet är att ”perfekt” varierar från dag till dag. Det har med humöret och vädret att göra, tror jag. 😉

Kommentarer är stängda.