Allmänt

Reklamfilm

Det har ju blivit en hel del TV-tittande för mig under påsken (precis som vanligt, alltså 😉 ) och jag retar mig mer och mer för varje dag på en av reklamfilmerna. Den har visserligen snurrat länge på reklamkanalerna, så den är inte ny, men jag blir bara mer och mer irriterad.

Ni vet vilken jag menar: reklamen där ett lån, med boendet som säkerhet, framställs som en pension man kan ta ut, så man kan ”unna sig något”, ”resa med barn och barnbarn” och ”slipper betala amortering och ränta tills vi säljer eller dör”. *gaahhh* Det borde vara brottsligt att framställa ett lån som en pensionsrättighet! Jag tycker det är rent kriminellt! 👿

Sedan kan jag hitta mycket annat att reta mig på i reklamfilmerna, t ex varför det står ”Redbull ger dig viiiingar” när de säger ”Redbull ger dig vingaaaar”. 😆 Jo, jag har alldeles för mycket tid framför TV:n – men visst finns det sådant du också retar dig på? Mitt favorithatobjekt är den tidigare nämnda förklädda lånereklamen.

Min specialitet är att oftast se reklamen (så gott som) utan ljud, vilket kan ge en helt annan syn på saken. Många reklamsnuttar blir helt obegripliga utan ljud, även om man sett dem flera gånger, medan andra går hur lätt som helst att förstå.

Jag gillar exempelvis Bregotts reklamfilmer, med de svartvita kossorna och endast ett kort textbudskap, typ ”Takeout/ afterwork/ lunchpaus/ whatever i Bregottfabriken”. Smart gjort! Har du någon favoritreklam?

UPDATE
Jag glömde – som vanligt – att skriva om vädret: grått, först snö, nu regn. Tack och lov är det åtminstone inte halkigt längre, däremot har det frusit på under natten, så isen är fortfarande hård och ojämn under det nya täcket av snö. Mina knän gillar inte att gå på sådant underlag. Än vrids de hit, än vrids de dit, inte nödvändigtvis på samma gång eller i samma steg… Nå, det är petitesser; jag har det bra.

En av mina jobbarkompisar hade ett förslag till vad man kan arbeta hemifrån med, ifall det skulle bli aktuellt. Jag gillade genast förslaget, men måste få tag i rätt person för att aktualisera frågan. 🙂 Då skulle jag kunna sitta hemma och grotta in mig ordentligt i en sak jag behöver ta itu med, utan störningar från omgivningen.

2 kommentarer på “Reklamfilm”

  1. Alltså, jag har inte sett reklam på evigheter. Så jag har ingen aning. Men vädret har i alla fall varit fint idag. Lite blåsigt, men fint.

    1. Ni börjar ju få grönt! Fatta hur avundsjuk jag är! Här ligger snön fortfarande kvar, och så fort det börjar tina fram lite mark, kommer det mer snö.
      Men när våren väl kommer, så bara smäller det till och allt kommer samtidigt: gräs, löv, pollen, vårblommor, rubbet. Så det är inte helt tröstlöst. 😉

Kommentarer är stängda.