Allmänt

Efter rätt kommer fel

Min dag blev räddad igår, tack vare min kompanjon A. Håll i er, så ska ni få höra: hon, vår kunskapsguru, hade gjort ett fel!!! Jag visade felet åt henne och vi skrattade gott åt det – man har inte roligare än man gör sig. Det var enkelt att åtgärda, så jag var på vippen att fixa felet själv när jag såg det, men var tvungen att visa det åt henne först. 😆

Vi är väldigt lättroade i vissa situationer, märks det? 😉 Jag ler fortfarande från öra till öra, när jag minns en felsägning från en annan kollega, när vi pratade om icke arbetsrelaterade saker… 😆 I dessa tider är det bra att hitta något att skratta åt tillsammans, eller hur?

Annars flyter dagarna på i maklig takt. Det är som att viruset stoppat hela världsalltet – inga besök, inga telefonsamtal (annat än från kollegor), inte ens någon post?!? Fatta att jag blev glad (?!?) över att få ett par räkningar i postlådan en dag! Det är inte mycket trafik efter gatan där jag bor, annat än vid skiftbytena på äldreboendet, och någon enstaka hundpromenad kommer förbi efter gatan.

I morse tog jag mig ur och putsade upp glasögonen, alla tre paren. Plötsligt fick jag en ny syn på världen! 😉 Jo, jag har tre par: ett jag använder allmänt, ett för att sitta vid datorn och ett att knöla ner mot kuddarna i TV-soffan (extra tåliga bågar och inget progressivt fält) (de andra två paren har progressiva glas).

Våren verkade vara på gång tidigare, med en framtinad remsa barmark bredvid husväggen och längs fjärrvärmeledningen, men nu har det snöat över. Vi fick 20 cm under helgen och ännu lite mer har kommit sedan dess. Nu kommer ju snön i småportioner, men det lagrar på gården och jag kände igår att jag trampade igenom till en blöt pöl under snön och isen.

Där klarade jag mig från att få det i skorna, men det har jag redan provat på. Inte hemma, utan när jag hämtade pizzorna åt A och mig, vilken dag det nu var. På parkeringen utanför matstället såg det ut att vara lite blött, men det var en djup grop under slasket: det gick till fotknölarna. Jag prickade gropen med ena foten på väg in, och med den andra på väg tillbaka till bilen… Shit happens. *rycker på axlarna*