Allmänt, Foto

Semesterfrid

När jag kom hem från jobbet den sista dagen innan semestern, stod B och A:s bil på gården. Det besöket var inte helt oväntat, då A varit förbi under min lunch och skvallrat att de var på ingång, men han visste inte riktigt när och var de skulle husera. Nu blev det hos mig, så här var full rulle hela helgen – trots att gossarna inte var med.

Måndag var det (försenat) 7-årskalas hos mamman, då det ordinarie kalaset – på rätt dag – varit under pappaveckan. Jubilaren lille J hade hjälpt till att göra tårtan: bär, maräng och glass i god kombination. Han fick ännu en omgång presenter och var supernöjd.

Eftersom jag var ledig hela dagen, hann jag förbi till min svägerska E innan kalaset. Jag har inte varit till henne på evigheter, det blir ju så att jag spenderar all min tid i L hos B med familj, så nu tog jag mig ur och åkte dit. Hon blev så glad, och vi hade så trevligt att jag blev försenad till kalaset. 😉

Jag är verkligen som en urvriden skurtrasa den här veckan, trots att jag har mycket jag behöver göra. Vädret har bytt, från soligt och varmt i måndags, till mulet med hiskliga mängder regn de andra dagarna. Inte förrän igår har jag varit och handlat, trots att jag ”var utan allt” redan på fredag när gästerna dök upp. De åt aldrig hos mig, de var bjudna på fika här och middag där hela helgen, så de bara sov, duschade och bytte om hos mig.

Rulle knuffar sig fram runt köks- och hallgolvet medan jag sitter och skriver. Jag hade först funderingar på att blogga utomhus men insåg att det är för kallt. Mina fingrar skulle bli ännu stelare och fumligare utomhus. 😆 Någon annan dag kanske det blir av, vi får se. Just nu regnar det inte i alla fall, men det är grått och kallt ändå. Dessutom fastnar Rulle här och där, så jag får gå och vända på honom. Lika bra att stanna kvar inomhus.

Froppisen har jagat bort en främmande katt från altanen i morse! Sedan gick hon omkring och var Upprörd en lång stund innan hon lugnade ner sig och gick upp och lade sig i sängen. Jag tror det var en grannkatt, men hann inte se ordentligt. Spela roll – den återvänder nog inte. 🙂

Jag träffade min f d kollega M för ett tag sedan. Hon har insett att det går åt mycket kaffe hemma nu, när hon och hennes gubbe är hemma hela tiden. Jag förstår precis vad hon menar, då jag ängsligt kollar om det finns kaffe kvar varje gång jag ska ladda perkulatorn igen… 🙄 Min kompostpåse i diskbänksskåpet är till 90% fylld med kaffesump, jag lovar. 😳

Tvätten är fortfarande orörd… Jag vet, jag vet – ingen annan än jag kommer att röra den. Planerna för idag är att åtminstone börja med de viktigaste tvättarna, som tyvärr måste hängas inomhus. (Läs: jag sparar sänglinnet tills det blir torkväder ute.) (Jag har gott om sådant.) Vem vet, jag kanske t o m viker tvätt, för att befria ett par IKEA-påsar att fylla med ännu mer ovikt tvätt? 😉

2 kommentarer på “Semesterfrid”

  1. åh, den tårtan såg väldans god ut!
    Jag tvättar lakan för fullt – till slut sinar det i förråden…

    1. Nu verkar regnet hålla upp ett par dagar, så jag kommer igång med tvätten. Tråkigt men nödvändigt – och så luktar soltorkade lakan så gott! 🙂

Kommentarer är stängda.