Allmänt

Tisdag

OK, nu är veckans måndag avklarad. Måndagarna har, av någon anledning, 224 timmar (varav 200 tillbringas på jobbet)… Tisdag är dygnet tillbaka på 24 timmar igen, så nu går det bra. 😉

Inte nog med att det är tisdag, det är även ny månad! Jag har vänt blad i ena jobbalmanackan, och siktar på att vända blad i den andra när jag går och fikar. Få se hur många dagar det tar innan jag kommer ihåg att vända blad i almanackan hemma i köket den här gången…?

Varje år tar jag en gratisalmanacka i affären för att använda i köket, med tanken att jag varje månad ska tillaga receptet som visas för respektive månad. Det har inte hänt än, men vilket år som helst… 🙄 Någon gång borde jag verkligen prova åtminstone ETT nytt recept per år, det kan inte skada.

Jag handlade under lunchen igår, och svängde förbi Apoteket efter jobbet. Tyvärr hade de inte inne en av mina mediciner, så jag måste dit idag igen. Då kanske jag kommer ihåg vad mer jag skulle köpa, som inte är receptbelagt. Jag vet inte om det är tanten i mig som vaknat till liv, men jag är sugen på att shoppa lite ansiktsbehandling; typ rengöring, krämer och serum, eller något sådant.

På Apoteket borde jag få tag i det jag behöver i den vägen utan att ruinera mig. Jag vet dessutom hur jag brukar göra: jag köper en uppsättning med allt jag tror jag behöver, och börjar använda det. Efter ungefär två veckor avtar användandet, och efter en månad samlar flaskorna/ burkarna damm i badrumsskåpet… 🙄 Varje gång.

Hösten är min favoritårstid. Visst känns det lite bittert att vakna till tjock dimma och nätt & jämt plusgrader, men samtidigt är det skönt att sommaren är över. När jag kom hem från jobbet igår tyckte jag att det doftade väldigt mycket gräs, tills jag insåg att min gräsmatta var klippt. Det är nog sista varvet för säsongen?

Som startpunkt för hösten har jag köpt äpplen; det kommer att bli äppelpaj i Snigelskalet vilken dag som helst, och då börjar hösten på allvar. 😉 Jag köpte även nektariner, som var stenhårda, men några dagar i en skål i rumstemperatur får dem att mogna.