Allmänt

I valet och kvalet

Planen för igår var att jag skulle koka köttsoppsköttet under kvällen, för att middagen skulle gå snabbare att laga idag. Självklart glömde jag bort det, och när jag väl kom ihåg det var det för sent att börja med kokandet. Jag vill ju inte sätta igång en torrkokning medan jag sover… 🙄

Nu är jag i valet och kvalet: jobba hela dagen och fixa något snabbare till middag, eller ta ledigt efter lunch för att hinna koka köttet idag istället? De lediga timmarna skulle t o m kunna ändras till att jag jobbar hemifrån (med jobbets webbsida, där det är mycket att fixa till). Det passar att göra vid köksbordet medan jag har koll på spisen. Hmmm. Jag får se hur jag gör.

På tal om husmanskost – dit köttsoppa räknas – så åt vi palt igår till lunch på matstället N! Nu kan jag skjuta upp mitt eget paltkok ytterligare någon vecka, då jag varit svårt sugen på palt men tycker att potatisen fortfarande är aningen för “färsk”. Risken att misslyckas är större, ju färskare/ blötare potatisen är. Och färskpotatis ska ju ätas som just färskpotatis, även om den köpta nu börjar vara ett gränsfall. 😉