Allmänt, Katter

Sakta men säkert

Jag närmar mig köttsoppan, sakta men säkert. Igår kokade jag köttet, och skalade & tärnade allt annat som ska vara med i soppan. När jag kommer hem idag är det bara att slå igång spisen och vänta tills det kokat klart! Då har jag dessutom rester till imorgon – perfekt! 🙂

Det var både grått och rått i morse. Björkarna har så smått börjat gulna i olika nyanser, men rönnarna har inte börjat rodna än. Inte annat än rönnbären, förstås. Ingen nattfrost än, men vilken natt som helst lär den komma.

I det här vädret går inte froppisen ut, om hon inte absolut måste, så det blev sovmorgon för henne idag. Hon har låda inomhus, ifall hon blir nödig, men helst vill hon göra det-som-behöver-göras utomhus – i alla fall så länge det är barmark. Ibland har hon väldigt bråttom ut när jag kommer hem på lunch. 😉

Det är inte konstigt att hon sover så mycket, hon är ju trots allt 16 år, och därmed en gammal tant. Vi har våra rutiner, hon och jag, och hon talar åt mig med stora bokstäver om jag missköter mig. Jag får inte dröja för länge med att parkera mig på soffan framför TV:n, och nåde mig om jag inte drar på mig filten – då blir jag utskälld. 😆

Allra helst vill hon att jag har både fleecemorgonrock och filt, så hon kan krypa in under filten och ha fleece både under och över sig. Även när det är sommar och varmt. Jag förstår inte vem som skämt bort den där katten…? 😆