Allmänt

Roadtrip

Jag fick ta en liten roadtrip i morse, då bilbatteriet dött under natten. 😳

Det är alla mina kortkörningar som laddar ur batteriet, och så här i coronatider ids jag ju inte åka någonstans under helgerna (så batteriet laddas inte). Som vanligt blev det en sväng ”broarna runt”, och jag funderar redan på vart jag ska dra iväg den här helgen…?

Jag får inte glömma att sätta hörlurarna på laddning så jag har något att roa mig med under resan. Det är några timmar kvar av boken jag lyssnar på, och om den skulle råka ta slut under resans gång så har jag en lååång lista med andra böcker jag laddat ner för lyssning.

Köttsoppan igår blev fantastiskt god! Det bästa är att den kommer att vara ännu godare när jag värmer upp den idag, för det är en del av magin med kött- eller ärtsoppa: den blir godare ”dagen efter”. På tal om ärtsoppa så är det ännu längre sedan jag kokat en sådan…Hmmm. Något att göra under helgen, kanske? 😉

Vissa rätter, speciellt s k husmanskost, gör sig bäst att lagas i stora mängder ”när jag ändå håller på”. Ärtsoppa, t ex, skulle jag aldrig koka mindre av än ett helt paket (om jag inte minns fel så står receptet på förpackningen – men det var många år sedan jag senast köpte och kokade gula ärtor). Palt likaså; om jag ändå drar fram alla tillbehör som sedan behöver diskas, så kan jag lika gärna koka i den största grytan.

När nu A slutat äta hos mig blir det mycket upprepningar under veckorna (som t ex laxen förra eller förrförra veckan…) men det gör inget: att ha färdig mat att bara värma i micron är underbart! Speciellt som jag snart går över till varm mat två gånger om dagen. Jag kör fortfarande med yoghurt & smörgås till lunch, men det börjar snart vara för kallt för det. När det är kyligt ute vill jag ha varm mat.

Fönsterlamporna är snart på plats! 🙂 Igår kom jag ihåg att ta ner dem från vinden ( = övervåningen) och planerar att ställa fram dem på rätt ställen ikväll, eller under helgen. Först måste jag dammsuga och torka av fönsterbrädorna, som är fulla av damm, torkade insekter och annat skräp som gömmer sig bakom de prydnadssaker jag ställt i fönstren. Det märks tydligt att jag hatar att dammtorka. 🙄

Nu är det dessutom dags att stänga fönstren för säsongen. Åtminstone de nere, i vardagsrummet och köket. Speciellt köksfönstret, då det drar ordentligt kallt ibland när jag äter (beroende på från vilket håll det blåser). I sovrummet får fönstret stå öppet ännu ett tag.

Sovrummet, ja… Jag har ju sovit på TV-soffan både länge och väl 😳 men jag planerar att ta mig i kragen och flytta sovandet en trappa upp igen. Visserligen har jag en TV där uppe, men sedan jag slutade med parabolen har jag ingen sändning där längre. Därför är Planen att bära upp DVD-spelaren (som ingen ändå använder längre) och mina lådor med filmer, så jag har något att titta på om jag känner för det.

Annars har jag en till Plan: att jag ska börja använda mig av insomningsfunktionen i min lyssnartjänst, typ spelaren slår av sig själv efter en halvtimme (eller en timme, jag får se vad som passar bäst). Återstår bara att fixa lämplig förlängningssladd till mobilladdaren.

2 kommentarer på “Roadtrip”

  1. Våra bromsar blev dåliga för att vi kör för lite bil. De blir sura om de inte används de där bilarna. Jag använder konstant insomningsfunktionen när jag lyssnar på böcker. Ett tips är att sätta ett bokmärke innan du börjar lyssna så tappar du inte bort det. Ofta finns det ju funktion ”hoppa tillbaka 45 minuter”, men de funkar inte alltid och då är det lite surt att försöka hitta var du började lyssna

    1. Ja, jag har tänkt göra så: sätta bokmärke så jag inte tappar bort mig. Speciellt om jag somnar lika snabbt som framför TV:n. 😉

Kommentarer är stängda.