Allmänt

Äntligen fredag igen

Hupp, så for den här veckan iväg med racerfart igen! Veckorna går fortare och fortare för varje år, nu hinner jag knappt vända blad i månadskalendern, så är det dags igen – ungefär. 🙄

Det blir gossemys på hemmaplan (för mig) under helgen, så jag har redan planerat vad som ska serveras (och handlas). Jag är lite i valet och kvalet: egengjord pizzabotten eller ska jag prova färdigköpt på rulle för första gången? Hmmm. Jag funderar på saken tills jag är i affären. 😉

Vi har en ny medarbetare i huset, som tydligen gillar att ta med fika och annat gott att bjuda på. Tyvärr har jag missat varje bjudning, men någon gång ska jag väl lyckas pricka in godsakerna? Just i morse passade det inte, då jag ska och lämna prover – fastande – så jag kan bara dricka svart kaffe. Inget ont om det svarta kaffet, det är vad jag i normala fall lever på fram till lunch, men det hade varit gott att hinna smaka medan det finns kvar något att smaka ifrån.* Ja, ja. Det kommer fler dagar. 😉

Vädret i morse var riktigt höstigt: regnet dånade mot altantaket och det blåste starka vindar. Jag plockade med mig sittdynan till rökstolen både ut och in när jag var ut och rökte. Det går inte att lämna dynan ute i blåsten: dels blir den blöt (vinden blåser regnet långt in över altanen), dels är den lätt och kan blåsa iväg. Jag har fått hämta den vid gatan ett par gånger. 😯 Jag tar även in den under natten, då dimman annars gör den blöt och kall, de nätter det inte regnar.


*) Det är en oskriven regel på jobbet, att först till kvarn får först mala, samt att allt som ställs på köksön är allmänt villebråd (om det inte är tydligt märkt med namn). Blev bullarna misslyckade/ brända/ degiga? Ta dem till köksön på jobbet så försvinner de snabbt. 😉