Allmänt

Nära ögat

Det höll på att gå illa under lunchen. Precis när jag kom in på parkeringen vid jobbet, började en bil att backa – rakt mot mig! H*n såg mig uppenbarligen inte, så jag slängde mig på tutan och lyckades få stopp på den andra bilen. *pustar ut* Pulsen gick upp en aning, men nu är jag lugn igen.

Regnet vräker ner nu, en ordentlig störtskur efter det stekande solskenet som var för bara några minuter sedan. Froppisen hann gå ut och gå en bit hemifrån innan regnet slog till. Gissa om hon fick bråttom hem igen! 😆

Det är verkligen omväxlande väder, men det är väl typiskt höst. På morgonen får jag klä mig extra, gärna med regntät jacka. Lagom till lunch steker solen och har värmt upp bilen invändigt till 200 grader. Nu idag efter lunch var det regn igen – och blåst! Under kvällen kommer jag att variera mig framför TV:n, men det beror inte bara på vädret…

Först blir det pyjamas och fleecemorgonrock under fleecefilt inklusive katt på magen. Så går jag en sväng på toa och efter det får jag skala av mig så mycket jag vågar, för då har den inre tempen svängt åt andra hållet: jag kokar invärtes. Efter ett tag får jag dock börja dra på mig filten igen, och så håller det på. 🙄

Nu har jag börjat med sjal runt halsen igen, efter att ha haft uppehåll under sommaren. Det drar kallt runt halsen när jag går ut, men med sjalen som skydd – speciellt på framsidan – håller jag mig varm och drar inte på mig förkylningar. Hoppas jag. *peppar peppar*