Allmänt, Foto

Friska vindar

Det blåser rejält, kan jag säga. Redan igår blåste det upp, med ordentliga vindstötar under stormen. Vid 22-tiden brakade det till på altanen och jag studsade upp från soffan – allt jag hade ute låg i en ihopblåst hög i ena hörnet av altanen! Förutom en av fimpburkarna,* den hade rullat över kanten och fallit ner på gräsmattan (utan att gå sönder).

Kolla! Jag gjorde köttbullar igår – med spritspåse! Det fungerade lite bättre än att rulla dem för hand, men det tog en stund att lära mig få in den rätta knixen. Små och goda blev köttbullarna, i alla fall, även om de inte är så vackra. 😉 De brände fast ordentligt i ugnsformarna fast jag smort ordentligt *djup suck* men jag får väl blöta upp, skrapa och diska under veckan. Nu har jag lite koll på hur jag ska göra nästa gång. (Ett hett tips är att göra dem lite större så alla ryms på EN plåt, inte ha så mycket ströbröd/ mjölk – så de inte plattas ut så mycket – och använda bakplåtspapper eller folie under…)

Jag håller på med två böcker just nu, en jag lyssnar på (Peter Mays ”Döden i Gaillac”) och en jag läser (som e-bok) (”Ut ur skuggorna” av G. R. Halliday). Det går långsamt att lyssna på böcker, då jag inte är ute och kör så mycket numera. Tio minuter lyssning då och då, t ex medan jag äter, men jag tappar inte tråden även om jag inte lyssnar varje dag. Det går betydligt snabbare att läsa, även om det är på mobilen.


*) Jag har alltid två fimpburkar på gång: en som väntar på att tömmas och en som jag använder. Det kan gå flera dagar innan jag tömmer den som är full, jag vill vara absolut bombsäker på att det inte finns någon glöd kvar. De står på olika ställen, så jag inte ska råka ta fel. Just nu har jag dessutom två olika burkar, så jag definitivt vet vilken som används nu och vilken som ska tömmas.

2 kommentarer på “Friska vindar”

    1. Tack för tipset 🙂 men det är lättare (och inte lika grisigt) att tömma burken om fimparna är torra.
      Välkommen, förresten! 🙂

Kommentarer är stängda.