Allmänt, Foto

Lugnare

Snöandet har lugnat ner sig, men det kom ändå en del igår. I morse hade traktorn skottat gården innan jag hann ut – han lär sig! 😉 Det ska visst bli varmare – faktiskt plusgrader – imorgon, så vi får väl se om det stämmer. Altanen är fortfarande inte skottad, men jag får göra det när jag har tid.

Det är lugnare på jobbet också, även om jag fick in en del ärenden igår att göra undan idag. Vissa saker har jag sparat för att göra hemma, men jag har sysselsättning ändå. Sortering av papper och pärmar, t ex, som stannat av sedan jag fixat årets pärmar. Jag har mycket att sortera undan. 😳

Planen för idag är att ringa Skatteverket. Senast satt jag i telefonkö hur länge som helst, och när jag till slut fick veta att ”du är nummer 2 i kön” – så bröts samtalet?!? 😯 Då var klockan långt över gå-hem-tid, så jag iddes inte ringa upp igen den dagen. Nu har jag bättre med tid, och kan sitta i telefonkö igen.

Jag har ont i vänsterfoten idag. Oftast är det knäna som bråkar men den här gången är det foten. Ja, ja. Inget att haka upp sig på. Jag sitter ju större delen av tiden på jobbet, så det blir ingen stor belastning på foten.

På tal om att sitta länge, jag har ju funderat på en skrivbordsstol hemmavid. Nu börjar det luta mot en Click & Collect-beställning hos IKEA igen… Inte bara stolen, jag har annat jag också vill ha därifrån. Det är ju ett snabbt och smart sätt att shoppa! (Men egentligen vill jag strosa runt inne i affären med min varuvagn, och klämma & känna på säsongens nyheter, och fördriva en hel dag på att bara vara på IKEA… *saknar* )

Jag passade på att handla igår, då det drog ut på tiden innan jag kom iväg från jobbet. ”Efter-4-rushen” hann gå över innan jag kom till affären, och – hör och häpna – jag fick tag i allt jag tänkt köpa, och en del annat också! 😉 Det räckte inte – när jag kom hem upptäckte jag vilka varor jag glömt skriva upp på listan och därmed glömt köpa. Jaha ja. Det blir kanske ännu en sväng till affären innan veckan är över. 🙄

UPDATE

Snön fortsätter att vräka ner. Det är ingen ände på eländet. Hemma ligger snön i ett tjockt lager igen och behöver skottas när jag kommer hem ikväll. Framför allt behöver jag ta vid postlådan och soptunnorna.

”Min” parkering utanför jobbet är oerhört slarvskottad, så jag har halva bilen utanför. Det är skottning i ny regim av parkeringen i år, så även om jag är van att det blir ett ”runt hörn” så är det nu rundare än någonsin! Dessutom bildas en tjock och hög driva vid – och framför – rampen/ gången upp till dörren. 😯

Igår hade åtminstone min favoritvaktis T skottat en remsa bredvid min bil 🙂 men han är inte här idag. Och det märks. Inte bara där min bil står, utan över huvud taget där det borde vara skottat. Ytterdörren (till jobbet) går inte i lås, då det bildats is i dörrspringan, p g a att det inte är skottat framför dörren.

Snöhögarna (från gårdagen?) ligger kvar och blockerar trappor och räcken. Man ska inte ha onda knän för att ta sig över dem utan stöd, kan jag säga. När man väl tar sig till rampen/ gången upp till dörren, så är den oskottad och den fasttrampade snön smälter av värmeslingorna under betongen, så snön lossnar likt isflak under fötterna.

Visst vet jag att ingen kan rå på snöovädret, och de som skottar gör så gott de kan, men jag kände för att gnälla lite. 😉