Allmänt

Morgonsol

Solen skiner nu på morgonen! Det var ett tag sedan sist! 🙂

Jag tog mig sovmorgon i morse, p g a snoozade för många gånger… Nå, jag vaknade ändå i rimlig tid, men är glad att jag jobbar hemifrån idag. Vi har morgonmöte – som vanligt – så mina kollegor får se mig okammad och yrvaken. Första morgonmuggen Extra Starkt Kaffe har jag hunnit suga i mig, så jag kan umgås med folk (även online) utan att vilja bita någon. 😉

LITE SENARE
Morgonmötet avklarat. Snart ska vi i facket ha styrelsemöte, som jag nästan glömt bort. Som tur var påminde en av de andra i styrelsen mig, annars hade nog folk börjat efterlysa mig – jag är ju ordförande. 😉 Jag hinner nog vakna till ordentligt innan dess.

Jag behövde skotta snö igår när jag kom hem. Problemet med den stora snösläden är att den är så svår att tömma. Den jag hade tidigare kunde man lossa själva skopan från handtaget, så den vickade ut snön uppe på drivan. Den jag har nu har inte den funktionen, utan all snö följer med ner igen. Så känns det som, i alla fall. Jag har väl inte den rätta knycken. 😉

Anyway, jag började skotta med den vanliga lilla skyffeln vid postlådan och soptunnorna, där det byggt upp en rejäl plogkarm. Dock är det soptömning idag, plus att jag behövde kunna slänga påsar i tunnorna – de står en bit in på gräsmattan och blir svåra att komma åt bakom plogkarmen. Jag kämpade och slet så länge jag orkade, men insåg att jag behövde få i mig lite bränsle, då jag började skotta så fort jag kom hem och inte hunnit äta något.

Snabbt in och klämma i mig en omgång cornflakes och mjölk – och när jag kom ut hade A varit förbi och skottat det som var kvar! 🙂 Han var inte ens in, men jag förstod att det var han – vem skulle annars skotta min plogkarm? Jag var glad och tacksam för hjälpen, för han jobbar extra mycket nu i dessa pandemitider, plus att han har mycket att skotta hemma hos sig själv. Allt går inte att ta med traktorn.

Jag kanske tar lite friskvård längre framåt dagen, om solen och det fina vädret håller i sig? Visst har jag släpat hem jobb att göra, och annars har jag mycket hemmajobb också, men det gäller att passa på när vädret är fint. Just nu funderar jag om jag ska dra ner rullgardinen i köksfönstret, då solen börjar nå datorskärmen, eller om jag ska flytta mig till något annat ställe. Men det är ju synd att inte få se solen när den visar sig.