Allmänt, Foto

Klämfredag

Jag är ensam i min korridor idag, då mina kollegor antingen jobbar hemifrån eller är lediga. Det gör att alla besök hamnar hos mig, men de som hittills visat sig är ändå ”mina” kunder. Vi har t o m hunnit ha ett litet onlinemöte, men var bara två deltagare (den tredje hann logga ut innan vi kom in), så det avslutades snabbt.

Tidigare under veckan fick jag en inbjudan av B, till lille E:s sexårskalas på lördag (imorgon), men jag har – efter mycket funderade och överväganden – beslutat att inte fara. Jag ska ju dit om två veckor, då jag räknar med att första vaccinsprutan ska ha börjat skydda mot smitta. Det känns taskigt, men om vi bara håller ut ett tag till så kan vi nog träffas ordentligt framåt midsommar! E får en present från mig imorgon i alla fall, då B fixat den åt mig.

En lite kul grej är att jag låtit instruktionshäftet från monteringen av min skrivbordsstol ligga kvar på soffbordet. Varje gång jag ska komma ihåg vad stolen heter, vill jag bara säga ”Fjällräven”. 😆 Ja, det är något med fjäll och ett djur – inte lätt att komma ihåg vilket djur… 😆

Annars har jag inte så mycket nytt att berätta. Jag talade med svägerskan E för någon dag sedan, och hon kom ihåg när vi brukade se ESC tillsammans. Det är ju snart dags igen för den stora finalen – nästa lördag tror jag det är – men vi får väl hitta på någon lösning i år. Var och en sitter på sitt håll – kanske via Teams/ Zoom/ Skype/ whatever? Jag får kolla med henne om det är möjligt. Duka fram lite godsaker och sällskapsäta, i varsitt vardagsrum? Kanske kan vi bjuda in fler?

Dagens lunch planerar jag att äta från Grillen, om den har öppet idag. När det är ”klämdag” vet man aldrig så noga vad som har öppet, eller hur något har öppet. Många har tagit ledigt, och det är ingen stor resdag – den var nog onsdag em/ kväll eller torsdag – för de som ska till stugor eller så. Annars finns det faktiskt mat hemma, men jag är sugen på ett skrovmål som jag inte lagat själv. Jag är så less på att laga mat just nu. Dels är det tråkigt att bara laga åt en person, dels är det tråkigt att alltid behöva vara den som lagar maten. Här finns ingen utkörning, men jag brukar ju – vid mina ladda-bilbatteriet-rundor – stanna till och köpa hämtpizzor, men jag börjar vara lite less pizza.

På tal om torsdag, d v s igår, så blev det sommar på en gång! Solen stekte och det var +24 på altantermometern – i skuggan! Gräset grönskar, häggen har börjat slå ut löv och rabarbern har visat sina första små bladrosetter. 🙂 Idag är det kallare, det var nog bara +5 i morse, men det är plusgrader på nätterna nu. Jag njuter av att kunna ställa upp altandörren på vid gavel – innan myggen kommer. Någonstans i gömmorna har jag en nätgardin jag köpt och tänkt använda som myggnät i altandörren redan förra (eller förrförra) sommaren, så nu är det läge att söka fram den. Jag minns inte ens om det var bara en längd eller om det var två? Annars har jag en speciellt myggdörrgardin någon annanstans i gömmorna, men den vill jag inte sätta upp i första hand – bara om jag inte hittar den första.

UPDATE
Lunchplanerna ändrades. Jag jobbar in lunchen och går hem tidigare istället. Ska kolla om det ser ut lugnt på affären, så kanske jag handlar på väg hem från jobbet – annars får (läs: måste) jag fara och handla sent ikväll.

2 kommentarer på “Klämfredag”

    1. Jaaa! Jag kollar med E om/ hur hon vill ansluta online, så kan vi dissa låtar/ artister/ kostymer/ scendekorer tillsammans! 🙂

Kommentarer är stängda.