Allmänt, Foto

Vintergrillat

Jag blev hux flux inbjuden på middag till A (och C) och B skulle komma med gossarna också! Klart jag åkte dit, med ett shoppingstopp på vägen: jag fick i uppdrag att köpa lammkorv hos en kompis till mig, som ägnar sig åt fåruppfödning. Hon hade både påläggskorv och chorizo, så vi kunde prova grilla chorizon direkt jag kom dit. A stod vid grillen ute i snön på gräsmattan – kul att äta grillat fast det blivit vinter. (Snön täcker gräset, mer än så har det inte kommit.)

Tyvärr hade jag bara köpt en ”smakförpackning” av chorizon – nästa gång köper jag fler, för de var jättegoda! Påläggskorven också, så jag vet nu vad som kommer att bli julklappar – om inte annat, så till mig själv. 😉 Vi åt oss proppmätta på allt gott grillat, och fick en supergod dulche de leche-kaka till efterrätt. Mums!

Gossarna börjar bli så stora. Lille J hade spelat innebandymatcher – och han hade gjort mål! 😯 Han hade även dansuppvisning för oss framför TV:n, då han gärna är uppe och rör på sig. 🙂

Lille E hade tappat två tänder den här veckan – väldigt symmetriskt, dessutom! Det finns flera olika sätt man kan använda de matchande gluggarna på, men på bilden visar han dem bara. 🙂

Jag har inte varit till farbror K under helgen, tänkte fara dit idag efter jobbet istället. De har varnat för underkylt regn under dagen på vädret, så jag får se hur jag gör. Om vädret är OK åker jag nog dit, annars får jag ta det senare under veckan. Jag har pratat med honom så han vet vilken post som har kommit, men det är inte bråttom – än… Han brukar bli lite uppstressad runt den 20 om inte alla räkningar har kommit, men det är ju några dagar kvar. 🙄

Jag har gjort en snabb matsedel för veckan, efter en koll på vad som är på extrapris den här veckan. Dessutom fanns annat som jag var sugen på redan med på listan. Laxen är egentligen rester redan idag, då jag lagade till den igår, men det blev flera burkar, eftersom jag stekte en hel sida. Jag får äta lax till både lunch och middag för att få slut på den. 😳 Nåja, lax är nyttigt, och det är behändigt att bara slänga in en burk i mikron istället för att ställa mig vid spisen.