Allmänt

Regngrått

Vädret är regngrått utomhus, det ömsom regnar, ömsom är det uppehåll men blött i (fjolårs-)gräset. Katterna gick ut en snabb sväng och gjorde det som behövde göras (hela utomhuset är ju en enda stor kattlåda! 🙂 ) för att sedan komma in, äta, och gå och lägga sig igen. Jag hade verkligen velat följa deras exempel, men tyvärr går inte det en vanlig onsdag utan förberedelser ( = söka ledigt) så det var bara att hoppa i jobbkläderna och ge mig iväg.

Jag hade tidigare funderat på att jobba hemifrån på fredag, ev redan från torsdag em, men just nu har vi två som är sjuka, så det är enklast att vara på jobbet. Då kommer jag åt allt jag behöver – arkivet, skrivaren, scannern, en frisk kollega, etc. 😉 Eftersom jag redan planerat matsedeln för denna vecka, behöver jag inte handla något – om jag inte tvärt ändrar mig och vill göra något annat än det planerade.

Jag har precis börjat lyssna på Camilla Grebes ””Välkommen till evigheten”, som utspelar sig i både nutid och dåtid. Mycket dåtid, så här i början, så man får ett grepp om vad som hänt för att förstå nuet. Jag har inte tidigare läst/ hört något av henne, så det verkar bli en trevlig bekantskap. 🙂 Hon har ju skrivit en hel bunt med böcker, så jag kanske har sommaren räddad? (Som om jag inte hade min läslista proppfull sedan tidigare… 😉 )

För den som undrar: tvätten har börjat röra på sig! Jag släpade en tvätttunna av nät nedför vindstrappan i morse, så nu ska den bara en trappa till (tvättstugan är i källaren) innan jag kan sortera upp och börja tvätta. Det är fortfarande massor av tvätt kvar i sovrummet, men nu har jag börjat flytta den. Alltid något att glädjas över, i dessa gråa dagar. 🙂

Jag är svårt sugen på att shoppa lite nya kläder, det var på vippen att jag klickade hem en stor beställning från en favoritsida för någon dag sedan. Då drog jag mig till minnes ett tips jag fått: vänta en dag eller två innan du skickar ordern – och hips vips var köplusten borta! Jag är verkligen inte utan kläder, jag är bara så less att se dem. Får väl piffa upp dem med lite nya tillbehör istället; sjal, halsband, bälte, m m. Det blir nog bra, och det är ändå ingen annan än jag som bryr sig. 🙄

Sanningen är att jag ibland gräver fram en ”gammal trasa” (speciellt när jag inte tvättat på länge…) och får frågan om jag har en ny klänning/ top/ kjol?!? Det är stor variation på mina plagg, beroende på var och när och i vilket syfte jag köpt dem. En del är favoriter, andra är mer sällan återkommande. Jag kombinerar dem vilt med varandra, beroende på vad som är rent eller inte… 😳