Allmänt

Helgplaner

Som vanligt har jag inga speciella planer för den kommande helgen. Antagligen kommer jag att ta itu med tvätten, åtminstone delar av den. När nu första laddningen tvätt tagit sig nedför ena trappan, så kommer den att flyttas nedåt en trappa till, och sen tar jag resten. Tror jag. Det beror lite på hur mina knän mår, också – jag har bättre och sämre dagar. Ja, ja. Nog om detta.

Jag skulle göra potatis- och purjosoppa igår, men upptäckte att jag hade alldeles för lite potatis. Nå, jag modifierade receptet en aning och slängde i morötter också. Avrundade det hela med att provsmaka en burk creme fraiche som var – håll i er – en månad efter bäst-före-datum. Den smakade helt OK, så jag rörde ner den också. Jag har ätit av soppan utan att bli sjuk, så då vet jag att CF håller längre än väntat.

Alltså, jag brukar inte spara burkar så länge i kylen, men just den där burken hade hamnat bakom annat, så jag gav den ett försök. Jag är ingen slavisk följare av att kasta mat som ”gått över tiden”, det beror på vilken sorts mat det är. Om man luktar och/ eller smakar på matvaran så går den ofta att använda ändå. *rycker på axlarna*

Idag ska jag söka fram och märka upp en ny pärm. Så spännande jobb jag har, eller hur? 😉 Jag har egentligen en annan, mycket roligare, och enormt mycket större jobbuppgift att ta itu med, men det är inte riktigt startklart än… *ler mystiskt* Med lite tur kan vi köra igång före sommarens semestrar drar igång, annars får det vänta till hösten. Jag förbereder så gott jag kan, för att göra arbetet enklare när det väl börjar.