Allmänt, Foto

Sommar?

Häggen blommar för fullt!

Nu har jag verkligen sommarkänslor! Häggen blommar för fullt och på kvällarna doftar det underbart från blomningen. Ja, jag har inte bara min hägg, utan även äldreboendets gigantiska hägg, som sprider doft över grannskapet. En dag när jag kom hem var gräset nyklippt* så jag fick den doften också. Ljuvligt! 🙂

Jag hade kryckan som stöd i tillvaron igår, men idag iddes jag inte släpa med honom. (Ja, kryckan är en ”han”.) Ryggen känns bättre, och jag kan ju ta med honom efter lunch om jag känner att han behövs. Det är lite krångligt att gå med krycka när jag ska ha med mig handväskan, låsa upp och igen dörrar, gå i trappor, dra upp tunga dörrar, etc. Nå, det är en vanesak, och jag behöver ju inte dras med honom jämt.

Katterna njuter av sommarlivet. Sigge är flitig jägare, även om han inte kommit hem med något byte än. Alla fåglar – oavsett storlek – får honom att sjunka ihop mot marken och smyga omärkligt närmare. Siri gillar att nattsudda – hon kom hem (in) kl 03:30 inatt och vilar nu ut i korgen uppe på ”tornet”. Jag skulle behöva borsta henne under magen, då det börjat bli små tovor i den långa pälsen. Så går det när hon smyger omkring i daggvått gräs.

Dagens planer är flera möten, alla online, så jag hade kunnat köra hemifrån idag. Nå, jag har saker att göra mellan mötena också, och det är bekvämt att jobba på kontoret med allt jag behöver inom räckhåll (och en stor skärm). Middagsplanerna (ifall någon undrar) lutar mot ugnspannkaka med bacon, då jag dels har mjölk som gått några dagar över tiden, dels har bacon som inte blev baconbiffar men måste ätas upp. Jag får se hur jag ids/ orkar när jag kommer hem ikväll. Det finns annat jag kan fixa till middag.

UPDATE
Jag tog med mig kryckan till jobbet efter lunch. Höll inte på att kunna ta mig från kontoret, då jag totalt stelnat ihop under förmiddagens långsittning. 😳

UPDATE 2
Jag glömde nästan bort att jag är bjuden på middag ikväll! 😯 Värst av allt är att det är jag själv som bjudit in andra också, genom facket. Hupp! 😳


*) Jag anlitar en liten firma att klippa gräset åt mig. Helt perfekt – jag har bokat in mig hos dem i flera år, och det funkar alldeles utmärkt. Visst kostar det, men det är det värt (för att slippa klippa själv)!