Allmänt, Foto

Sådärja

Nu är själva julen förbi – och kort var den! 🙁 Jag hade gärna haft fler ”gratis” lediga dagar, men nu blev det som det blev. OK, jag har – kanske – möjlighet att ta ledigt någon enstaka dag under de här veckorna, men jag får se hur det blir.

Julafton tog jag mig till L, för att fira jul med B och A och resten av gänget – förutom A och C som jobbade hela julen. Det var så mysigt, att samlas allihop, och gossarna var bara liiiiite otåliga över att det fikades så länge, när de ville börja öppna paket. 😉 Som väntat var det lilla A som fick flest paket, men gossarna var inte långt efter.

Jag slog in sista julklappen kl 4 på julaftonsmorgonen 😳 så jag försov mig lite på morgonen. Hann ändå fika med de andra, innan julklappsutdelningen kom igång. Sedan lektes det med nya saker, innan middagen serverades. Smart drag, att lägga julklappsutdelningen före maten, då hade alla tid att äta i lugn och ro när det var dags.

Det var kallt men uppehåll på julafton. Temperaturerna växlade, beroende på plats och tidpunkt. Hemma var det -22 grader, i M var det -14, i T (vid kusten) var det -11 och även i L när jag kom dit. När jag skulle hem var det -20 grader i L, men -14 längs vägen och -19 när jag kom hem. Jag hade problem med fuktig luft, det slog igen mina yttre backspeglar, så jag fick stanna och skrapa dem, både på väg dit och hem. Det försökte också imma igen rutorna inne i bilen, men fläkten klarade den utmaningen. 😉

Resten av julen var fridfull. A kom förbi och åt blöta och skinka med mig på juldagen, jag hade sparat blötan till dess. Jag har ännu kvar mycket av skinkan, men den kommer att gå åt. I värsta fall får jag göra skink- och ostpaj, men jag misstänker att skinkan blir till pålägg. Inte för att paj är fel, det heller.

Jag roddar korridoren ensam idag, p g a olika omständigheter. Det gör inget, jag misstänker det kommer att vara hyfsat lugnt hela dagen. Vad jag glömt att göra under mina lediga dagar – kom jag nu på – är att betala räkningarna. Nå, jag hinner fixa dem när jag kommer hem. Lite julledigt har jag unnat mig; soffan på längden och tvären, med eller utan katt på magen, och inte en tanke på ekonomin. 😉

Det är ingen risk att vi inte får en vit jul, och i år har det fyllt på det vita under juldagen och annandagen. Snön har vräkt ner, så pass att jag var insnöad i morse. Hupp! 😳 Jag måste kolla balkongen ikväll, förhoppningsvis får jag upp dörren. Balkongen måste skottas/ sopas när det kommit så här mycket snö, men jag hade alldeles glömt bort den i morse. Det var tillräckligt jobbigt att skotta fram bron och plattorna, även om A tagit första varvet när han var förbi i fredags. Då tog han den ”gamla” snön, den jag trampat fast – jag fick själv ta den nya, men den var inte fasttrampad.

UPDATE

Årets Julklapp, i alla fall i Snigelskalet, var tydligen muggar. Inte mindre än tre nya muggar fick jag – men visst är de fina? 🙂 Jag ska diska upp dem så jag kan börja använda dem, hittills har de bara stått på bordet så jag har fått beundra dem i närbild.

Jag har även fått besök av en gammal vän – Rygg Skott. 🙁 Det måste vara från skottandet i morse, för jag kände inte av det innan dess. Nu kan jag knappt gå, stapplar fram i korridoren medan jag gnisslar tänder, och längtar tills telefontiden är över. Då struntar jag i att man inte får gå hem före ett visst klockslag. Så fort telefontiden är över (tittar på klockan – 25 minuter kvar) stämplar jag ut och går hem, efter att ha skrivit en lapp åt de kollegor som (förhoppningsvis) dyker upp imorgon. (Skottandet av balkongen jag nämnde tidigare får vänta tills ryggen mår bättre.)