Allmänt

OK då

Plötsligt händer det: jag hann precis hem från jobbet igår kväll, så ringde rörkrökaren och meddelade att de kommer idag för att byta värmeväxlaren. Jaha, det var bara att åka till jobbet igen, rafsa ihop mitt förberedda jobba-hemifrån-material och ta med det, samt datorn, hem. Så nu sitter jag hemma, med omladdad kaffebryggare (jag vet inte om de stänger av allt vatten, bäst att vara förberedd) och försöker komma igång. (Första morgonmuggen kaffe har druckits, men det behövs mer så småningom.)

Vädret idag är mer eller mindre grått, än så länge, och katterna har – i panik – gömt sig under sofforna/ på vinden/ någonstans. De kommer nog att vilja gå ut lite senare, när jag går ut och röker följer de säkert med. 🙂

A kom förbi en sväng igår och lånade min dammsugare. Det gick bra – jag ska inte dammsuga just nu – men han var tvungen att tömma påsen först, då jag upptäckte att det inte fanns några nya påsar i städskåpet. *harkel* Jag har glömt att köpa nya när jag satte i den sista. För något år sedan… Ja, det ÄR länge sedan jag dammsugit. *skäms* Ja, ja. Dammråttorna är i kattstorlek vid det här laget, men jag matar dem åtminstone inte.

Nuuu stänger de av vattnet för mig – vilken tur att jag laddat bryggaren! 🙂 Jag ska förbereda toaletten också, vid vattenavstängning brukar jag lägga en trasa (eller annat) ovanpå spolknappen så jag inte använder vattnet i toatanken förrän det verkligen behövs. Det går ju på ren rutin, att trycka på spolknappen, i vanliga fall.

UPDATE
Ett problem med att jobba hemifrån är att jag hinner äta 1) mer och 2) oftare än jag vanligtvis brukar. 🙄 Nu har jag stoppat i mig en sorts frunch, så jag ska klara mig tills det blir lunchdags… Idag kan jag skylla det på att jag behöver mat för att hålla värmen 😉 då huset nu blir kallare och kallare allt eftersom tiden går. Tyvärr är vädret fortfarande mulet och det småregnar – typiskt att det varit ordentligt varma dagar tidigare, då solen värmt genom fönstren. Ja, ja. Det är smällar man får ta. Det är bara att klä på sig mer.

Och nuuu är vattnet tillbaka i kranarna igen – åtminstone kallt vatten. Ja, ja. En kille springer runt här och luftar elementen, så de kanske snart är klara? Jag har skyndat mig att spola i toaletten och provat tvätta händerna med tvål och vatten, istället för med handsprit. Betydligt trevligare lukt och jag riskerar inte att tända eld på händerna när jag tänder en cigg. Inte nu för att jag misstänker det skulle hända, men man vet ju aldrig… 🙄 Med min ”tur” vet man aldrig vad som skulle kunna hända.