Allmänt, Foto

Jag kan, om jag vill

Beskåda underverket: hemgjorda köttbullar! Annars brukar jag låta Mamma Scan fixa köttbullarna åt mig, men jag behövde göra något av köttfärsen jag köpt hem. 🙄 Det tog inte allt för lång tid att rulla 59 köttbullar och steka dem. Jag hade ett specialknep, som kollegan A lärt mig, men jag använde det på mitt eget vis. Hon brukar sätta grillolja som smaksättning i såsen, jag satte grilloljan som smaksättning i köttbullesmeten. Det gick bra, det också. 😉

Jag hade dåligt med ork efter matlagningen, förutom mina dåliga knän, så jag sparade disken till ikväll. Det går snabbt att laga middag idag, oavsett om jag värmer rester eller snabbsteker pyttipanna eller grillkorv, så då kan jag ägna mer tid åt disken. 😆 Hipp hurra – eller inte… Det är tråkigt att diska, men med en bok att lyssna på går det på ren rutin. Det mesta går ju att stoppa i diskmasken (när jag väl tömt den från förra omgången disk) så det blir bara grytor.

Katterna är ”en ute, en inne” nu under förmiddagen. Båda har varit ut tidigt i morse, men kom sedan in och vilade en stund till. När jag sedan var ute och rökte, kom Siri ut igen och försvann i fjärran. Sigge har varit ut på altanen och vänt – han vaktar huset inifrån medan vi tjejer är borta. 😉

Vädret är mulet idag, men det verkar som att det börjar spricka upp nu. Nätterna är fortfarande kalla (alltså, inte superkalla, men ett par minusgrader, så det fryser på) men dagarna är ljuvliga; solsken och tö! Jag önskar jag hade mer glass hemma, att sitta på altanen och smaska i mig i solskenet! 😆

UPDATE
Plötsligt slog det mig att jag kanske snart måste investera… 🙁 Både spisen och kylen har 20 år på nacken, för båda byttes det året jag fyllde 40 – kylen under sommaren, spisen under hösten. Eftersom vitvaror inte beräknas hålla i allt för många år, så får jag nog börja fundera vilken modell jag vill ha vid byte, om det blir akut (som förra gången, då först kylen och sedan spisen dog utan förvarning). Men först ska jag byta ut värmeväxlaren till fjärrvärmen. Laddar för hemarbete den dagen, vilken dag det nu blir! 🙂

UPDATE 2
Efter ännu ett onlinemöte kom jag att tänka på hur snabbt man vänjer sig vid dem. Numera känns det mer som ett besvär om man måste åka någonstans på möte/ kurs/ konferens – det går ju så bra att träffas online istället. 🙂 Speciellt om mötet/ kursen/ konferensen är i andra änden av landet. Fatta hur mycket restid vi norrlänningar sparar, eller för all del sörlänningar också.

Exempelvis fick jag alltid åka ner till Stockholm kvällen innan själva utbildningen när jag gick ordförandeutbildning, för att slippa starta hemifrån före f*n på morgonen. Eller när jag och E var på kurs i Sundsvall, då det var samma visa där: först flyga ner till Arlanda, sedan direkt ta flyget upp till Sundsvall kvällen innan kursen. Det finns inga direktflyg till Sundsvall från Kallax och hade antagligen gått fortare att köra den sträckan med bil (det är bara drygt 60 mil, efter fina vägar (E4) på sommarföre, som det var då), men E ville inte åka bil med mig så långt. *hmpf*