Allmänt

Vårväder

Nu börjar det blir vår på riktigt! Det är plusgrader både dag och natt, och snön smälter ihop hur snabbt som helst. Katterna gillar de ”gator” av gräsmatta som tinat fram längs fjärrvärmeledningarna, men snart har resten och också tinat bort. Visserligen har jag sett oroande tecken på kallare väder, och även snöfall, under den närmaste veckan, men det hör till. Trots allt är det ju bara april ännu.

Jag har drabbats av ett oönskat TV-uppehåll. Ja, inte så att jag inte kan se TV, utan att min Chromecast har slutat fungera?!? Jag brukar se SVTPlay via den; då får jag textremsor på programmen och kan se när det passar mig. Nå, jag har andra kanaler att titta på, men saknar just den kanalen nu (bara för att jag inte kan se den). I värsta fall får jag ta datorn och se via den, det går ju också att göra.

Snart har jag lyssnat färdigt på boken jag började med för några dagar sedan, som jag inte var helt säker på att jag skulle fastna för. Den blev bättre när jag kom in i historien, och den duger utmärkt att lyssna på när jag lagar mat eller diskar. På tal om disk; jag har kommit på ett superbra knep när jag diskar gjutjärnsgrytan – diskhandskar! Då slipper jag den svarta beläggningen som annars fastnar på händerna när jag hanterar gjutjärn. När jag diskat grytan klart, tvättar jag händerna (med handskarna på) med diskmedel, och handskarna blir som nya igen.*

Jag skulle behöva handla lite grann idag, så jag har matvaror för veckans matlådor hemma. Under helgen hinner jag laga en del lådor färdiga, och det är så skönt att ha färdig mat att bara värma när jag kommer hem från jobbet. Problemet är bara att hitta på något att laga 🙄 men det går nog bra, bara jag kommer mig till affären. Då får jag se vad jag känner för.

UPDATE
Oj, det var stekhett på altanen under lunchen! 😯 Siri vältrade sig fram och tillbaka på rygg i solskenet, ville väl klia sig själv på ryggen och fresta mig att klia hennes mage, men – som vanligt – hon låg precis utom räckhåll för mig. 😉 Sigge har jag inte sett till, men jag tror han är ute. Han var åtminstone inte i köket och åt, när jag passerade köksdörren innan jag for till jobbet, så han är väl ute och jagar flugor.

Det blev en lite uttöjd lunch, jag behövde lyssna färdigt på boken – bara drygt 6 minuter kvar när jag ätit färdigt, och de minuterna gick v-ä-l-d-i-g-t långsamt. Ja, ja. Nu får jag sätta tänderna i någon annan bok, välja någon från önskelistan.

UPDATE 2
Det är så tyst och lugnt en fredagseftermiddag på jobbet. Jag har inte hört någon annan röra sig/ knattra på tangentbord på länge. Att vädret är perfekt för utevistelse gör också sitt till. 😉 Själv planerar jag för min shoppingrunda: ska jag fara till affären direkt efter jobbet, eller ska jag åka hem och äta middag först? Den som lever får se, men jag borde åtminstone börja min runda med att besöka Apoteket. Sedan får jag se om jag orkar med affären direkt efter?

Från det ena till det andra; jag tankade full tank vid påsk, då bränslepriserna höjdes dagligen innan jag kom till skott. Det är ju typiskt; lagom till jul, sportlov, påsk och midsommar – när väldigt många människor är ute och kör – höjs bränslepriserna. Och nu, ett par veckor senare, sänks de mer och mer för varje dag… 🙄 (Jag behöver inte tanka nu – det slog mig bara, när jag såg en notis i tidningen om att bränslepriserna gått ner idag igen.)


*) Ja, jag erkänner: jag spolar upp vatten i gjutjärnsgrytan och sedan får den stå tills jag ids diska den, några dagar senare… Det är grov misshandel av en så fin gryta som följt mig troget i många år.