Allmänt

Midsommar 2023

En liten uppdatering inför midsommaren: jag har inga som helst planer. Jo, jag ska åka och handla idag, så snart jag fått på mig kläder (går ännu i pyjamas), och så ska jag städa lite grann. Eller lite på ett ställe, mer på ett annat. Sedan är jag klar för helgen! 🙂

Första semesterveckan flög iväg med rekordfart, så snabbt att jag missade att gå på Apoteket igår. Självklart har de stängt idag, men jag har ju tid att gå dit på måndag. Jag har hunnit med en sväng till L, för att serva bilen (nu är även dragkroken åtgärdad och 2:an är släckt – jag slipper ombesiktning) och besöka B med familj medan mekanikerna grottade runt i min bil.

Till slut har jag blivit mer vän med GPS:en i bilen, men upptäckte ett litet problem. GPS:en har kvinnlig röst, och att ha igång den samtidigt som jag lyssnar på bok med kvinnlig uppläsare kan bli lite konstigt:

”Hon frågade: -Har du provat det nya vinet jag köpte? Ta vänster i nästa korsning. Det har en smak av Italien.
-Ja, det passar till pasta. Vänd om! Vänd om! Har du provat det till pizza? svarade han.
-Inte ännu. Beräknar ny väg. Men nu är det dags!” och så vidare… 😆

Jag hade lyckats få igång mackapären men körde ändå den väg jag alltid använder till serviceverkstaden, vilket inte tanten i bilen tyckte om. Vi var inte riktigt överens, men nu vet jag hur den funkar, i alla fall.

Även om IKEA:s blomkrukor är billiga, så är de hållbara. Sigge bar in en (levande!) sparv i morse, och vild kalabalik utbröt. Sparven försökte ta sig ut genom stängda fönster och katterna jagade den runt vardagsrummet. De är skickliga i alla fall – bara en blomma åkte i golvet, och bara en liten del av kanten slogs loss från krukan. Fågeln fångades av Siri, som sprang ut med den, och förmodligen fick sig en brakfrukost. Utomhus. 😉

Jag har börjat raka tovorna på Siri, som var tovig redan innan hon försvann och ännu värre när hon kom hem. Hon gillar för all del att bli av med tovorna men har inget som helst tålamod. Medan jag försöker låta bli att komma åt skinnet ligger hon och rullar sig från sida till sida – och så skuttar hon upp och går iväg precis när jag lyckats komma åt ordentligt. Inget tålamod, som sagt, men jag rakar lite då och lite då. Hon är inte vacker i pälsen just nu – bitvis kal, bitvis tofsig – men jag har ju hela semestern på mig. 😉

Jag passar på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar!