Allmänt

Ändring

Jajamensan, det blev en snabb ändring i matsedeln för denna vecka, då jag inte iddes fara och handla efter jobbet. Får väl fara idag istället. Eller imorgon. Det beror på vad jag känner för. *rycker på axlarna* Jag har ju en del mat hemma, så jag behöver inte svälta – långt ifrån.

Jag tog med mig en felköpt kofta idag, så min kollega ska få prova den. Igår kom koftan på tal och hon var villig att kolla om den var något hon ville ha. Den är en (fel-) beställning jag gjort online. Från Kina. Jag säger bara: beställ aldrig något från Kina, det blir bara fel och är superkrångligt att skicka tillbaka. Nå, om hon inte vill ha den eller om den är för liten även för henne – då åker den i soporna. Jag har slängt värre saker än så. (OK, nu har hon provat den och den var för liten för henne också. Soporna nästa!)

Jag känner mig naken idag! 😯 Glömde ta på mig smycken i morse, och det känns så fel. Varje morgon tar jag på mig ett halsband (olika för varje dag) och två ringar (samma ringar hela tiden), ibland även örhängen. Nu glömde jag göra det i morse, vilket gör att jag känner mig ”oklädd” – jag är inte färdig. Jag kunde lika gärna ha glömt byxorna. 😆 Det är bara när jag jobbar som jag tar på mig smycken, eventuellt också om jag ska på något firande eller så. När jag är ledig, och bara är hemma, ids jag inte, så jag har vant mig att vara utan smycken under en lång period. (Läs: semesterkänslan är inte över!)

Snart – i slutet av augusti – dyker Matmarknaden upp i L i år igen. Jag är lite i valet och kvalet: ska jag ta mig en semesterdag och shoppa runt lite, eller ska jag strunta i den? Matmarknaden både lockar och avskräcker; mycket god mat, men oj så mycket jag vill shoppa när jag är där! 😉 Ett problem i år är att facket planerat in en medlemsmiddag i grannkommunen precis den fredagen jag skulle kunna åka till L, så det krockar. Hmmm. Jag kan förstås ta ledigt någon annan dag under veckan, men fredag hade ju varit bäst. Nå, det är ännu länge kvar. Jag hinner fundera färdigt hur jag ska göra.

UPDATE
Jag får leva i ovisshet tills jag kommer hem från jobbet… När jag var hem på lunch, kollade jag postlådan och hittade ett paket. Jag utgick ifrån att det var fleecehoodien jag beställt, så jag öppnade aldrig paketet utan lade det åt sidan medan jag åt. Väl tillbaka på jobbet kollade jag min privata mail och såg att jag fått ett meddelande om ”kinaklänningarna” – de skulle visst vara levererade nu?!? Jag kollade aldrig avsändaren på paketet, eftersom jag var säker på att det var hoodien, men tänk om det är klänningarna? Nu kan jag knappt bärga mig tills jag kommer hem och kan kolla vad jag fått! 😉

Plötsligt visade sig solen! Det har varit grått och svinkallt i flera dagar nu, men så kom solen fram under lunchen. Det blev nästan varmt i rökrutan på altanen! 😯 Jag har spanat in väderprognoserna för 10 dagar framöver, och det ser ut som att vi kan få blandade soliga dagar men iskalla nätter. Ja, ja. Den som lever får se.

Siri har varit utomhus ett par dagar nu (igen) men jag tror hon snart kommer hem. Och när hon väl kommer, kommer hon att vara HUNGRIG och ropa högt bakom altanfönstret. 😆 Jag missar aldrig att hon vill in, inte med den volym hon kan skruva upp. Sigge är betydligt mer stillsam, sitter mest bara och väntar på att någon ska öppna dörren.

Jag flyttade ju klöstunnan, ställde den i ett hörn närmare en vägg, istället för att ha den mitt på golvet. Siri har varit i toppkorgen ett par vändor, men Sigge har istället börjat sova på mellanvåningen. Klöstunnan har tre våningar, och så toppkorgen. Mellanvåningen ger honom fin utsikt ovanför fåtöljens fotpall, den blockerar inte sikten, så han snabbt ser vad som händer. Dörrar som öppnas, folk som kommer, m m.