Allmänt

Som jag tidigare sagt

Beställ aldrig kläder från Kina! 😳 Det var förstås Kinaklänningarna som kommit igår, och båda var för snäva i ärmarna. Passformen i övrigt vet jag inte, då jag inte ville vålda på mig plaggen med risken att tyget i ärmarna skulle gå sönder, alternativt att jag inte skulle kunna ta av mig klänningen utan hjälp efteråt. Ja, ja. Jag får skicka tillbaka dem och hoppas att jag får pengarna åter. Någon gång. 🙄

I morse, precis när jag kom till jobbet, har jag lyckats lösa ett ärende vi krånglat med hela dagen igår. Tack och lov för oss alla inblandade! Nu kan vi släppa det och fortsätta med annat som behöver göras. Jag har en inbokad date lite senare under fm, då en kund behöver vägledning, så jag ska plocka fram min pedagogiska sida och förklara saker på ett enkelt sätt. Jag ska alltså krångla till det utan att vara krånglig. 😉

Trots att jag verkligen börjar behöva handla, så har jag ännu inte varit till affären. Det blev middag från Grillen igår; snabbt, gott och enkelt (med lite disk). Idag kanske jag tar mig i kragen och handlar – boring snoring. Jag har Mitt Stöd I Tillvaron (läs: kryckan) med mig varje dag nu, han står stadigt vid min sida och får mig att gå stadigt också. Det värsta med knäna är faktiskt inte själva gåendet, utan de höjdskillnader som finns. Jag klarar inte en trottoarkant eller ett trappsteg utan räcke (eller annat stöd), hur lågt klivet än är – oavsett om det är upp eller ner jag ska kliva. 🙁

Siri dök upp sent i går kväll, och var genomblöt när hon kom in. Hon hade antingen prickat in någon regnskur eller bott under någon blöt buske, för det fullkomligen rann om henne. Snabbt åt hon sin sena middag, och sedan skrek hon vid altandörren igen. Jag förklarade att hon fick hålla sig inne tills hon torkat, så hon gick upp och surade i sängen några timmar. Sedan, när jag var en sväng på toa vid halv 4, kom hon igen och bad snällt att få gå ut – så då släppte jag ut henne. 😉 Nu har hon blivit av med båda de delvis bortrakade tovorna hon haft hängande längs sidorna – jag har ju inte fått raka henne klart. Tovorna har väl fastnat i buskar eller blivit bortrivna av anfallande grannkatter? Jag vet faktiskt inte och hon berättar inget för mig. 😉

Nu närmar jag mig slutet på den sista Alan Banks-historien. Jag försöker suga på den karamellen så länge jag kan, lyssnar bara när jag äter. Ingen extralyssning när jag gör annat! Det gör (förstås) att jag inte gör annat, t ex tar hand om disken… 🙄 Det är ju så att disk förökar sig i diskhon och på diskbänken om man lämnar den över natten, eller hur? Det som bara var någon tallrik med ett par glas på kvällen, har blivit en hel servis när man stiger upp på morgonen, ungefär. 😆 Ja, ja. Vilken dag som helst ska jag tömma den rena disken från maskinen så jag kan ställa in den smutsiga, för att slippa se den.

UPDATE
Alltså, jag blev vansinnigt trött efter lunchen, som ändå bara bestod av smörgås?!? Om jag äter varm mat till lunch, brukar jag bli trött, men inte av att proppa i mig ett par mackor? Nåväl, det går nog över snart, men jag skulle verkligen behöva smyga ner i fikarummet och ta mig en kopp kaffe före telefontiden. Det är lite skämmigt att gäspa i telefonen mitt på dagen.

Jag funderar på vad jag mer ska göra när jag ändå far till L på fredag, för att fixa bilen. Just nu är mitt minne helt tomt på shoppingidéer, men jag kan ju t ex fara och äta på något ställe jag inte provat tidigare, utan att shoppa – varken före eller efter? Är det möjligt? Går det att göra??? 😆 Jag behöver åtminstone inte köpa kattmat (torrfoder) den här gången, för det har jag gott om för tillfället. Blötfoder, däremot, börjar väl snart vara dags att fylla på. Jag får se hur det blir – shoppingrunda eller inte.

Jag såg en programserie på SVT Play i somras, ”Priset vi betalar”, som handlar om unga kvinnor, s k influencers, som får gratis skönhetsoperationer – allt från läppfyllning och botox till större ingrepp – genom att göra reklam för ingreppen på klinikerna. Det är förstås bara de med hundratusentals följare på Instagram eller TikTok som få dessa erbjudanden, och de får inte tala om sanningen efteråt: ärr, infektioner, blodförgiftning… Det var rysligt att se vad de utsätter sig för; allt för att helt enkelt tjäna pengar på sina kroppar. 😳

OK om de får gratis märkeskläder eller smink att sedan göra reklam för (på ett subtilt sätt), men någonstans borde väl även de ha en gräns? Jag är så glad att jag inte bryr mig om jag har två eller hundratusen följare. Och vilka är det som följer dessa influencers? Jo, ungdomar (läs: unga tjejer). Vilken bild av mänskligheten får de med sig? Bara du är tillräckligt snygg så betalar någon annan kalaset? Och eftersom du aldrig själv kommer att tycka att du är tillräckligt snygg (oavsett vad någon annan säger) så nappar du på erbjudanden om gratis skönhetsoperationer.