Allmänt

Som vanligt

Nu känns allt på jobbet som vanligt igen, semestern är lååååångt borta. 😉 Jag har många tankar och funderingar på jobbgrejer på kvällarna; både sådant jag gjort eller inte gjort, vad som kan förbättras/ förenklas, hur ärenden blivit lösta tidigare och hur jag löst dem den här gången… 🙄 Jag vet, jag borde inte ägna min fritid åt att tänka på jobbet – men nu gör jag det, OK? Mest funderar jag på punkten förändringar/ förbättringar, då vi står inför ett stort arbete med nya rutiner som ska införas. Det är bäst att få dem rätt från början, eller hur? 😉

Det blev ingen handlingstur igår heller, så jag får bita i det sura äpplet och ta den idag istället. Min handelslista växer för varje dag, precis vad jag inte behöver när jag har kryckan med mig. Det kommer att bli minst fyra kassar den här gången, om jag inte bantar ner listan och bara tar det absolut nödvändigaste. Även det är mycket, men en del saker på listan är det inte lika bråttom med. Just nu är det kaffet som börjat oroa mig: jag har hällt upp det sista kaffepaketet i plåtburken och använt åtminstone hälften. Jag får absolut inte bli utan kaffe! Då går det inte att släppa ut mig bland andra människor. 😆

Gårdagens middag avvek även den från planeringen, p g a att jag inte handlat. Nå, jag har mat hemma, kanske bara inte den jag tänkt mig. När det är sommar, sol och semestertider är det nästan inte lönt att göra matsedel, även om matsedeln underlättar när jag ska handla. Då har jag åtminstone en Plan, även om jag inte alltid följer den när det är dags att laga mat. 😉

Jag är färdig med boken, så nu ska jag försöka hitta något annat att lyssna på. Det känns lite tomt, nästan som att vi gjort slut, Alan Banks och jag. 😳 Min lista med andra böcker att både läsa och lyssna på är dock lång, så jag blir inte utan sällskap. På tal om att läsa (nu menar jag e-böcker) så funderar jag på en läsplatta. Jag har en läsplatta sedan tidigare – vart nu den tagit vägen, det är flera år sedan jag använde den senast – men den är kopplad till enbart Adlibris. Jag vill ha en där jag kan använda valfri app ( d v s BookBeat) för att plocka hem e-böcker. Visst, jag läser böcker på mobilen, men en läsplatta är gjord för att just läsa mängder av text på. Ett typiskt i-landsproblem, jag vet, men ifall jag känner att jag vill sprätta iväg pengar på något helt onödigt, så vet ni vad som står på listan. 😉 (Note to self: sök fram den gamla läsplattan och kolla om den går att formatera på något vis.)

När jag ändå nämner plattor, så har jag väl berättat att min surfplatta har dött? Den dog kan-inte-laddas-döden när gossarna använde den senast, och jag förstår inte varför. Ingen har tappat den i golvet eller smällt den i bordskanten, utan när batteriet tog slut vägrar den att laddas fler gånger – oavsett vilken sladd eller laddare jag försöker med. Nå, den var inte pinfärsk, den heller, och jag kommer inte att köpa någon ny. Jag använder ju mobilen mycket mer istället, och har dessutom laptopen om jag behöver större skärm, i de fall jag inte streamar från mobilen till TV:n.

Nu låter jag som en tekniknörd, och det kanske jag är? 😉 Ett av sommarens projekt (ännu inte påbörjat…) är att rensa ut alla köksapparater jag inte använder/ behöver. Prio 1 är elgrillen. Den köpte jag för två år sedan och har knappt använt det senaste året, efter att nyhetens behag gått över. Nu står den och samlar damm på köksbänken, då den är stor och bökig att få in i något av mina sedan tidigare överfyllda köksskåp. 🙄 Planen är att torka bort det värsta dammet (och katthåren – allt jag äger är täckt av katthår) och sätta den på annons. Däremot behöver – och använder – jag matberedaren emellanåt, det går hundra gånger snabbare att skiva/ riva/ blanda något än att göra det för hand, så den blir kvar. Jag måste bara hitta ett skåp som den ryms i. Det är de två apparater jag har stående framme, förutom kaffebryggaren och vattenkokaren, som har en egen liten bänk i hörnet bredvid spisen.

UPDATE
Varje morgon kl 06:15 ”gomårrar” jag åt M, då hon kommer till jobbet medan jag är ute och röker. Tyvärr missade jag henne i morse, men under lunchen fick vi gomårra åt varandra. 😆 Så går det när jag snoozar för många gånger, men jag var så trött i morse. Jag är trött varenda dag, tar mig igenom jobbdagen och lagar ev middag, innan jag stupar på soffan för att ta en powernap. När jag vaknar från den är jag ändå trött, så jag byter bara kanal på TV:n och slumrar vidare fr o m nästa reklamavbrott. Det är en höjdare för att lura sig själv, att tänka: jag blundar under reklamen, jag hör ju när den tar slut… Ha. Ha. Ha. När reklamen tar slut sover jag redan – igen. 🙄

Nu har jag börjat lyssna på den senaste Ewert Truut, ”Eldstorm”. Den blir uppläst av författaren, Dag Öhrlund, själv. Ewert är en bakåtsträvande filur till kommissarie som önskar att Den Gamla Goda Tiden aldrig tagit slut, men är smårolig emellanåt – och han lyckas alltid lösa fallen. 😉 Lättsam sommarlyssning.

Jag håller på att gnaga mig igenom drivorna av små gula post-it-lappar som samlats sedan jag kommit tillbaka från semestern, men vissa saker får vänta lite till. Först vill jag se vad som händer under det som är kvar av juli månad, innan jag hugger tag i augusti.