Allmänt, Foto

Nyheter

Jag har slutat se på nyheterna. Det är bara jämmer & pest & elände hela tiden. Gängvåld, skjutningar, sprängningar, oskyldiga dödsoffer, jordskred, översvämningar, jordbävningar… Det bara fortsätter och fortsätter i all oändlighet. Nej, jag vet inte vad som behöver göras mot allt detta, men jag orkar bara inte se det längre.

Idag är det helt uppenbart att det är skillnad på chef och chef… Stackars J, som började igår, har fortfarande inte fått tillgång till allt han behöver, utan irrar runt i korridorerna med ett anteckningsblock där han försöker skriva ner det som behövs. Jag har fått berätta för honom vad han kommer att behöva, och ska hjälpa honom att ordna det. Hans chef verkar inte bry sig. 🙄

Det här ska inte bli bara ett negativt inlägg, jag har positiva saker också. Den chorizogryta jag gjorde igår blev godare än väntat, och det finns rester till middag idag! Båda katterna har sovit inne hela natten, och bara Siri gick ut i morse. Sigge hade inga planer på att gå ut i kylan, utan ville ligga kvar i mitt knä så länge som möjligt. Han har fortfarande inte tagit på sig halsbandet, men vilken dag som helst (självklart fick han gå ut i går kväll – jag gav med mig). 😉

Då jag inte är någon morgonmänniska, vill jag gärna snooza så länge jag bara kan innan jag stiger upp. Dessutom hatar jag besökare på kontoret innan jag hunnit få i mig morgonkaffet (brukar hämta mig en kopp direkt på morgonen, trots att jag druckit en stor mugg hemma) (jag behöver verkligen kaffe för att bli människa). Mina två hjärnceller spelar pingpong med varandra den tiden. 😉

Självklart hann jag, i morse, få inte mindre än två besökare innan jag ens hunnit hämta mitt älskade kaffe. Jag måste dressera dem bättre: ta med kaffe åt mig vid dina morgonbesök, så blir jag genast snällare! 😆 Inte nu för att automatkaffet på jobbet är mycket att hurra över, men det är bättre än inget.

Idag ska jag kanske fara och handla efter jobbet, men jag tror jag åker hem och äter först. Det är tisdag, vilket betyder ”rabattdag”, så det är mycket folk i affären direkt efter jobbet. Om jag äter först, så hinner den värsta rushen gå över. Förra veckan missade jag att köpa köttfärsen som var på extrapris, annars hade jag tänkt göra chili con carne under helgen. Det är många år sedan jag ätit det, men jag blev plötsligt sugen. Tyvärr var köttfärsen slut varenda gång jag tog mig till affären – men det kommer fler tillfällen. *rycker på axlarna* Nu kommer säkert den färska kycklingen, som jag tänkt ha till morgondagens middag, att vara slut men jag kan köpa djfr kyckling om det är så. Den hinner tina tills jag ska använda den.

Jag har faktiskt – kors i taket! – bokat tid för fixning av min bil! För någon månad sedan fick jag ett brev att just min bilmodell behöver byta ut någon grej, helt kostnadsfritt, men jag behövde boka tid. Till slut tog jag mig i kragen och lyckades fixa en tid i slutet av månaden. Nu återstår bara att boka tid för däckbyte och klippning (inte på samma ställe), så jag verkligen lyckas göra av med alla pengar jag har kvar efter helgens shoppingrunda. 😉

UPDATE
Hoppsan! Hux flux blev vi bjudna på smörgåstårta!?! En kollega från en annan korridor fyller år och hade med sig hemgjord smörgåstårta åt oss. Vi var ett utvalt gäng som smög in i ett sammanträdesrum och glufsade i oss, innan resterna förpassades till fikarummet (där även icke inbjudna får slåss om det som blir över). Gott med en oväntad frukost! 🙂

Det märks att vädret blivit kallare. Visserligen är det fortfarande plusgrader, både dag och natt, men inte så många. Elementet på mitt kontor är inte igång, hur jag än skruvar på värmen så är ytan iskall. Igår satt jag med jackan på hela dagen, då den (nya jackan) har så långa ärmar att jag kan dra ner dem över händerna och värma mina stelfrusna fingrar. Jag känner att det blir nog så idag igen, då jag provat ta av jackan under fm – vilket gör att jag nästan skakar av kylan.

Det är ett tydligt ålderstecken. Jag har alltid förut varit en varm person, så fort de andra klagat att det varit för kallt någonstans har jag svept in med kortärmat, utan jacka, och förklarat att jag håller värmen. Nu sitter jag och fryser jämt och ständigt, både hemma och borta. En väldigt ovan känsla, må jag säga. 😳 Det kan hända, under natten, att jag får en plötslig snabb hotflash som går över lika snabbt som den kom, men det händer mer och mer sällan. Däremot händer det inte längre under dagtid.