Allmänt

Gråkallt

Vädret är verkligen gråkallt idag. Det småregnar och det är ca +2 grader utomhus. Jag får nog börja fundera på att slå igång värmen i Snigelskalet snart, då jag inte gjort det än… Att kvällarna dessutom snabbt blir mörka gör att jag måste ta mig tid att plocka fram fönsterlamporna. Visst får taklamporna vara tända medan jag är uppe och rör på mig, men när jag kollapsar sista gången framför TV:n är det skönt att bara ha fönsterlampor som ledljus. (Så jag inte trampar på någon katt.)

Det blev ingen handelstur igår, jag snabbade mig bara iväg till macken och köpte cigg. Så länge jag har kaffe, cigg och kattmat hemma klarar jag mig länge utan att handla. 😉 Dagens middag kommer att avvika från matsedeln, om jag inte plötsligt kommer på att jag behöver handla idag istället och plockar på mig den kyckling jag tänkt tillaga. 🙄

Eftersom jag blivit så frusen den senaste tiden (hallå, kontorselementet, vakna!) så provar jag en ny giv: att ha halsduk/ sjal runt halsen hela tiden. Det värmer mer än man kan tro! *positivt överraskad* Dock hjälper inte det mot frusna händer, men vilken månad som helst slås väl värmen igång på det här bygget. 🙄

Planen för idag är att ringa och boka tid för däckbyte, medan det finns några tider kvar i oktober. Så fort frosten börjar brukar det bli kö hos däckfirman. Nå, jag tar mig till och från jobbet på sommardäck även om det blir halt, då jag inte hinner få upp farten mellan alla korsningar jag ska igenom. 😆 Det blir värre om jag ska köra längre sträckor, men det bestämmer jag ju själv när jag ska.

Dessutom behöver jag boka tid hos frissan. Där har jag inte riktigt bestämt mig: ha kvar det långa håret (men tilljämnat och friserat) eller klippa av alltihop? 😯 Jag blir väldigt less det långa håret ibland, men det kanske hjälper att kapa bara en decimeter eller så? Det tål att fundera på, men om jag beställer en tid så hinner jag fundera klart under tiden jag väntar.

2 kommentarer på “Gråkallt”

  1. Jag har ett par olika handledsvärmare (snygga ”specialdesignade” med pälskant – gissa av vem?) som är dags att ta fram nu. En vacker dag ska jag sticka ett par själv… (vem försöker jag lura?)

    1. Vilket år som helst ska jag ta fram stickorna och garnet jag köpt för att sticka mössor, vantar och halsdukar åt gossarna. Och lämna över till någon annan att sticka… 🙄 (Inga sockor är planerade, jag kan inte sticka hälar.)

Kommentarer är stängda.