Allmänt, Foto, Katter

Frostigt

Den här utsikten mot garaget hade jag i morse… 🙄 Jag hade ambitionen att handla efter att jag lagat och ätit middag igår, så jag körde inte fram mot garaget för att stoppa i motorvärmarsladden, alternativt köra in i garaget. Det fick jag förstås ångra idag, eftersom jag aldrig for och handlade. 😳

Katterna har varit ute en dryg timme i morse. Siri har – förstås – varit ner till värmeverket och kollat läget, medan Sigge bara tagit en snabb, kort runda hos grannarna. 😉 När jag öppnade altandörren åt dem, höll de på att springa omkull mig för att komma in – det var ju KALLT! Väl inne har de parkerat sig i varsin soffa, och blir nog kvar där tills jag kommer på lunch.

Igår var de ute hela eftermiddagen, och jag var dessutom en timma sen att komma hem (jobbade över, var inte och handlade). De mötte mig på gården och gnällde med stora bokstäver, tills jag släppt in dem och gett dem mat. När de ätit gick de och lade sig bredvid varandra i samma soffa, och Sigge sov så gott att han nästan snarkade. Stackaren var alldeles uttröttad! Senare flyttade de sig – båda två! – till klöstunnan, som de inte brytt sig om på länge.* Där intog de varsin våning och fortsatte att sova. 🙂

Det blev, som beräknat, fläskgryta till middag igår. Egentligen hade den tjänat på att få puttra längre, på svag värme, man jag kan inte vänta hur länge som helst på att maten ska bli klar. I vilket fall som helst blev den oväntat god, trots att jag ångrade en krydda i samma ögonblick som jag hällt i den. Med allt annat jag hällt i kände jag tack och lov inte av kryddan särskilt mycket, så nu har jag en till matburk och slipper laga mat – tills på fredag. (Jag hade inte så mycket potatis som jag trodde, så det blev bara en restburk, inte två.)

UPDATE
*moahahaha* Jag. Kan. Inte. Låta. Bli! Råkade (OK; ”råkade”… 🙄 ) hamna på en sida om tågresor i Skottland när jag pausade min överbelastade hjärna. Eftersom jag såg ”Outlander” igår (tänka sig 🙄 ) kom jag på mig själv att i hjärnan uttala alla ortsnamn på skotska. Och jag kan inte sluta! Hjälp!!! 😆 Nu har hjärnan kopplat över till att uttala även svenska ortsnamn på skotska!?! Och personnamn! 😯 Jag har stor lust att gå och försöka uttala dem IRL åt mina kollegor, men jag fnissar så jag hoppar på stolen – kan nog inte hålla tonen.

Ärdetintelunchsnart?

UPDATE 2
Jag har släppt skotskan – för tillfället. 😉


*) De gillade inte att jag flyttade klöstunnan en halv meter närmare väggen, de har knappt rört den på flera månader. Därför blev jag så glad att se att de ”upptäckt” den igen! 🙂