Allmänt

Bita i det sura äpplet

OK, OK: jag for till slut och handlade, direkt efter jobbet igår. Jag ville verkligen inte – det är SÅ jobbigt/ tråkigt att handla mat – men nu var det dags. När jag väl tagit mig genom kassan och packat allt i påsar i kundvagnen, ringde jag A, för att kolla om han kunde komma och vara bärhjälp när jag kom hem. Nähä, han var hemma hos sig; hade jobbat klart för dagen och börjar sent idag, samtidigt som C jobbade kväll och börjar tidigt idag. Ja, ja. Jag fick in maten – det brukar jag ju lyckas med – men svor över mig själv att jag sparar ihop så långa handelslistor, det blir så många kassar att bära in när jag väl kommer till skott. Nå, nu är det gjort och jag slipper handla mer den här veckan.

För den som undrar, så har jag nu börjat på nästa bok i Rokka-serien! 🙂 Det verkar utveckla sig bra, jag hänger med i handlingen (trots att jag bara lyssnar ca en kvart åt gången) och jag är inte less karaktärerna än. Dessutom har jag samlat en lång lista på vad mer jag kan lyssna på när jag är färdig med serien, men är bara på bok 2 av 8, så det är länge kvar. En gammal favorit, Michael Connelly, ligger och skvalpar i listan – han blir nog nästa. Om det inte kommer en ny Karin Slaughter, förstås. 😉 (Snabbkoll: det har det gjort! Jag har hela höstens lyssning räddad! 🙂 )

Det är kallt, flera minusgrader, och fortsätter nog att hålla sig under nollan hela dagen. Tack och lov så kommer ingen nederbörd, utan det är faktiskt riktigt fina dagar: sol med blå himmel och frostig växtlighet. 🙂 Det enda smolket i glädjebägaren är att löven är på marken, istället för i träden, så de vackra färgerna är borta. Men solen piggar upp!

UPDATE
Jag glömde bära in kattmaten från bilens bagage idag igen. 🙄 Den har legat där sedan jag var till L senast och köpte en 10-kgsäck. Problemet med den är inte att den är tung – 10 kg klarar jag – utan att det inte är några handtag på säckeländet. Den är helt omöjligt att greppa och bära uppför bron när jag samtidigt måste hålla i räcket med (minst) en arm. Därför ska A få bära in den åt mig när han har tid.

Jag har andra saker han ska få bära åt mig också:

  • Återvinningslådorna med kartong och plast; de blir alltid fulla först, medan de två mindre (för papper och glas/ metall) inte behöver tömmas lika ofta. Bara han bär ut dem till bilen åt mig så går det bra sedan. När de väl är tömda kan jag ta dem uppför trappan själv.
  • Stora blå IKEA-påsar med smutstvätt ska ner från vinden till källaren, eventuellt ska ren och torr tvätt upp samma väg också.
  • Ett par säckar med gamla (utsorterade) kläder ska till bilen så jag kan köra dem till soptippen.
  • Snöskyffel och snösläde ska upp från källaren, ev i sällskap med sopborsten till bron.

Det är synd att jag inte har PMS längre. 😉 Medan jag hade det kunde jag få helt vansinniga städryck och rensa bort allt möjligt, oavsett om det behövdes eller inte. Nu har jag en skrubb som behöver tömmas/ ommöbleras, men jag samlar kraft och energi för att ta itu med den. Inte bara en skrubb, det är två när jag tänker efter. Nå, plötsligt en dag händer det. Man kan ju alltid hoppas. 😉