Allmänt

Få se nu

Det känns som att jag glömt göra något…? Jag var extra tidig på jobbet (chockade mina kollegor) och nu känns det som att jag glömt att göra något där hemma, en morgonrutin som hoppats över. Hmmm. Antingen det – eller också var jag bara snabb idag.

Det kalla vädret fortsätter, fortfarande utan nederbörd. Jag kör oftast inte in bilen i garaget, mest p g a de små luddskallarna som kommer och möter mig när jag parkerar på gården. Jag vill inte ha in dem i garaget (eller – hemska tanke – under bilhjulen) så jag brukar bara plugga i värmarsladden, som sedan slås igång med appen nästa morgon. Nå, vi kommer att vänja oss vid garageinkörningar, katterna och jag, när det blir kallare och mer snöfall. Jag mjukstartar vintersäsongen på det här viset. 😉

Efter ett möte angående webbsidan, som jag och A hade under veckan, började det spira nya idéer för sidan hos mig. Det blir ju lätt så att man fastnar i gamla vanor, men det finns kanske bättre sätt att göra något på? Vi har visserligen ganska nyligen byggt om sidan men det finns alltid förbättringar att göra, oavsett när eller hur ombyggnad är gjord. Nu har jag (äntligen) lyckats få en-av-dem-som-skickar-material-för-publicering-till-mig att förstå hur jag vill ha materialet presenterat. Det sparar oerhört mycket tid, framför allt för mig.* 😉

Mina planer inför helgen är inte stora. Jag har ju alltid tvätten att ta itu med 🙄 om jag inte kommer på något roligare att göra. 😉 Egentligen är jag lite småsugen på en IKEA-sväng, men samtidigt är det inget jag direkt behöver därifrån just nu. (Fast det brukar inte kunna stoppa mig… *harkel*) Kanske jag skulle ägna mig åt seriell matlagning, så jag har färdiga burkar till kommande veckas middagar? Det har jag haft hela veckan (utom idag) och det är härligt!

UPDATE
Alltså, jag vet inte varför, men det susade precis förbi en fruktfluga framför ögonen på mig?!? Jag har inte ätit frukt på kontoret på flera år. Den måste vara på rymmen från något annat kontor. Förr var det mer vanligt med fruktstund vid datorn, och då hade vi en egen kompostkorg (i skrivarrummet) att slänga fruktresterna i. Numera vet jag inte om någon använder den, då skrivaren – som stod där tidigare – har flyttats och därför är dörren till det rummet alltid stängd.

Idag är inte en typisk fredag. Annars är det på måndagar som allt möjligt kommer vällande över en, främst i mailen, då folk hunnit börjar fundera på olika ärenden under helgen och skickar ett mail innan de glömmer. 😉 Idag har det bara sprutat in ärenden från olika håll – och hips vips var jag ensam kvar efter lunch. Mina kollegor tog ledigt, men de frågade mig först om det var OK. Det var det, för jag har inget ärende jag inte hinner göra klart idag. Kom igång så bra på förmiddagen att jag nästan glömde gå på lunch! 😯


*) Jag ska alltså inte behöva läsa igenom allt material och förstå det för att kunna lägga in det i rätt ordning på rätt ställe. Att få materialet som tre PDF-filer, tydligt namnade, istället för som ett mail med mycket text och drygt 50 (!) bilagor i olika format underlättar enormt.