Allmänt, Foto

Nu börjar det

December har precis börjat, och jag har redan lagt till en julkalender att öppna luckor i, på jobbdatorn. 😉 Förra året hade jag två, men jag har inte kommit ihåg var jag hittade den andra förra året…? Hmmm. Det tål att fundera på. Återstår att vända blad i alla almanackor jag har hängande överallt. Kattakutens kalender, med nya utvikningskatter varje månad – inte en tråd på kroppen, endast iförda halsband, om ens något! 😆 (Det är en rödhårig tjej den här gången.)

Fisksoppan blev OK igår, även om den tog längre tid att tillaga än jag från början hade tänkt. Det var det där med skalande & hackande som ställde till det, men det är historia nu. Inget att haka upp sig på. *rycker på axlarna* Jag har rester till idag, så får jag tillaga kycklingen under helgen. (Den ligger redan och tinar i kylen. Planen är marinad ikväll, så den får mer smak tills imorgon.)

Jag ser på mina handelslistor att jag glömt vara på Apoteket den här veckan. Jisses, då måste jag ta det idag, efter jobbet! 😳 Jag får inte glömma sådant, det kan ställa till det rejält om jag glömmer hämta ut någon medicin. Förr kom jag bättre ihåg att gå dit när det behövdes, men på senare tid har jag blivit mer och mer slapp med allt som behöver göras. Och då menar jag allt. 🙄

Igår, precis när jag skulle somna, kom jag på en viktig jobbsak jag glömt kolla. Såååå typiskt mig. Snabbt skrev jag in det i min kalender, under ”att göra idag” – då kan jag släppa det, och slipper ligga hela natten och vara rädd för att glömma bort det. I många år har jag haft en anteckningsbok och penna bredvid min sovplats – oavsett om det varit soffan eller sängen – just för sådana tillfällen. Numera har jag alltid mobilen i närheten, både på jobbet och hemma, så kan jag skriva in det i kalendern direkt. Men anteckningsboken och pennan finns kvar, jag kanske behöver dem för privat bruk emellanåt.

Katterna har inte varit ut i morse. De var så trötta, bara Sigge flyttade sig – från sin sovplats till mitt knä. Siri låg kvar uppe på klöstunnan och ville inte alls gå någonstans. Nå, de kommer nog igång tills jag kommer hem på lunchen.

UPDATE
Katterna var ut under lunchen och gjorde det som behövde göras, sen var de snabbt inne igen. 😉

Jag är lite i valet och kvalet; handla idag eller inte? Jag måste ju på Apoteket, det kanske räcker? Det är egentligen inget jag behöver handla i matväg, mer att jag är sugen på något gott framför TV:n ikväll. 😉 Nå, jag får se. Jag börjar med Apoteket, som är ett måste, så får jag se sedan hur jag gör.

Jag är halvvägs igenom boken jag lyssnar på. Den var lite rörig i början, då den hoppade mellan nutid och dåtid, men nu har jag vant mig. Nu har jag koll på vem som är vem och varför, typ. 😉